«Γραμμή» από το μειονοτικό κόμμα DEB για ψήφο σε μουσουλμάνους υποψήφιους

«Γραμμή» από το μειονοτικό κόμμα DEB για ψήφο σε μουσουλμάνους υποψήφιους

«Γραμμή» για ψήφο σε μουσουλμάνους υποψήφιους επιχειρεί να δώσει το μειονοτικό κόμμα DEB, αξιοποιώντας τη δυναμική που αποκόμισε στις ευρωεκλογές.

«Γραμμή» για ψήφο σε μουσουλμάνους υποψήφιους επιχειρεί να δώσει το μειονοτικό κόμμα DEB, αξιοποιώντας τη δυναμική που αποκόμισε στις ευρωεκλογές.

Πρώτο κόμμα σε Ροδόπη και Ξάνθη

Το αποτέλεσμα που το έφερε πρώτο κόμμα στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης στις ευρωεκλογές, προσπαθεί να το αξιοποιήσει και στις εθνικές εκλογές. Και το κάνει αυτό παρόλο που δεν κατέρχεται αυτόνομα, αλλά επιχειρώντας να στηρίξει τους μουσουλμάνους υποψήφιους στα ψηφοδέλτια των κομμάτων.

Αυτό το συμπέρασμα συνάγεται από την ανακοίνωση, στην τουρκική γλώσσα, που έδωσε στη δημοσιότητα το μειονοτικό κόμμα.

Σε αυτή αναφέρει τους λόγους για τους οποίους δεν συμμετέχει στις εκλογές και καλεί τους μουσουλμάνους υποψήφιους να πείσουν τα κόμματά τους για την επίλυση των προβλημάτων της μειονότητας.

Γιατί δεν συμμετέχει

Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνει αυτό που έχει κάνει ήδη γνωστό ότι, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ορισμένα κόμματα υπέβαλαν προτάσεις για συμμετοχή στις εκλογές μαζί με το κόμμα DEB.

Το κόμμα DEB αξιολόγησε αυτές τις προτάσεις και αποφάσισε να μην συμμετέχει στις εκλογές αυτές για να μην εμποδίσει την εκπροσώπηση της μειονότητας στη Δυτική Θράκη στο κοινοβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή.

Επικρίνει πολιτικά κόμματα και τα στελέχη που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν τη χώρα ότι δεν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στα μειονοτικά θέματα και καλεί τους βουλευτές που εκλέγονται από τις ψήφους της μειονότητας να εργαστούν για να επιστήσουν την προσοχή της κυβέρνησης σε αυτά τα προβλήματα.

Προσφιλής τακτική

Καταληκτικά, το μειονοτικό κόμμα καλεί τα μέλη, τους φίλους και όλους τους ανθρώπους της μειονότητας να υποστηρίξουν υποψήφιους από τη μειονότητα στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης.

Είναι προσφιλής η τακτική του μειονοτικού κόμματος να δίνει «γραμμή» για την ψήφο και καταγράφεται στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Αν αυτή η «γραμμή» έχει αντίκρισμα σε αυτούς στους οποίους απευθύνεται, αλλά και το τι προσδοκά το μειονοτικό κόμμα από την κίνηση αυτή, θα φανούν την επομένη της 7ης Ιουλίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ