Δολοφονία βιολόγου: Μαρτυρικές οι τελευταίες της ώρες – Πάλεψε μέχρι τέλους

Δολοφονία βιολόγου: Μαρτυρικές οι τελευταίες της ώρες – Πάλεψε μέχρι τέλους

Η ΕΛ.ΑΣ έχει ήδη στα χέρια της μαρτυρίες και έχει συλλέξει πληροφορίες που αναμένεται να την οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη

Αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που βρέθηκε η σορός της, κοντά στο Ξαμουδοχώρι, δολοφονήθηκε η βιολόγος Σούζαν Ίτον σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών. Η ΕΛ.ΑΣ έχει ήδη στα χέρια της μαρτυρίες και έχει συλλέξει πληροφορίες που αναμένεται να την οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη.

Αυτό που υποστηρίζουν μέχρι στιγμής είναι ότι η βιολόγος πέρασες μαρτυρικές στιγμές. Ο δράστης εκτιμάται ότι την καθήλωσε με μαχαιριές στα πλευρά και στη συνέχεια ακολούθησε έντονη συμπλοκή μέχρι να χάσει τη ζωής της.

Η Ίτον γνώριζε πολεμικές τέχνες, είχε μαύρη ζώνη στο ταε κβο ντο και όπως όλα δείχνουν πάλεψε μέχρι τέλους για τη ζωή της. Η πάλη αυτή ελπίζουν οι αρχές να τους βοηθήσει καθώς είναι πιθανό πάνω στην Ίτον να υπάρχει το DNA του δράστη.

Σε ποια περιοχή αναζητούν το δράστη

Σύμφωνα με τις αρχές πιθανό σημείο συνάντησης της βιολόγου με τον δράστη ήταν η περιοχή μεταξύ των Αφράτων και της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης.

Πρόκειται για μία απόσταση περίπου 4,5 χιλιομέτρων, μία διαδρομή που περνά μέσα από αμπέλια και ελαιόδεντρα, χαρουπιές και συχνά κοπάδια κατσικιών που βόσκουν στις πλαγιές του δρόμου.

Σύμφωνα με το cretalive.gr για την άτυχη Ίτον η απόσταση αυτή θα μπορούσε να καλυφθεί σε ικανοποιητικό χρόνο δεδομένου ότι το περπάτημα και το τρέξιμο ήταν τρόπος ζωής, είχε εξαιρετική φυσική κατάσταση (άλλωστε όπως είναι γνωστό κατείχε μαύρη ζώνη στο Tae kwon do) και η περιοχή δεν της ήταν εντελώς άγνωστη.

Τα Αφράτα βρίσκονται βορειοδυτικά της Ορθόδοξης Ακαδημίας ενώ η σορός της εντοπίστηκε στην αντίθεση ακριβώς κατεύθυνση, νοτιοανατολικά της ΟΑΚ, κοντά στο Ξαμουδοχώρι, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή όπου εκτιμάται ότι συνέβη το έγκλημα. Είναι και αυτό ένα στοιχείο που διερευνάται επισταμένως από τα κλιμάκια της ΕΛΑΣ που χειρίζονται τις έρευνες. Ποιος άραγε είναι ο κοινός σύνδεσμος ανάμεσα στους δύο αυτούς γεωγραφικούς πόλους; Οι Αρχές προσπαθούν να συνεκτιμήσουν διάφορα στοιχεία δεδομένου ότι οι κάμερες ασφαλείας εξωτερικά της Ακαδημίας δεν έχουν «πιάσει» την βιολόγο κατά την αναχώρηση της.

Η μάρτυρας δεν την αναγνώρισε με βεβαιότητα

Υπάρχει μία κατάθεση κατοίκου των Αφράτων που αναφέρει ότι την ημέρα της εξαφάνισης αντιλήφθηκε την παρουσία μιας γυναίκας, η οποία κινούνταν στην περιοχή, ο σωματότυπος της οποίας αλλά και τα ρούχα της ταίριαζαν πολύ με αυτά της Ίτον. Ωστόσο η κάτοικος την είδε από απόσταση. Χρειάστηκε να κοιτάξει προς το μέρος της γιατί άρχισαν να γαυγίζουν τα σκυλιά. Η κατάθεση αυτή αξιολογείται όμως οι Αρχές διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις επειδή ακριβώς δεν υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα στην αναγνώριση.

Αστυνομικοί προσπαθούν επίμονα να εντοπίσουν και άλλες μαρτυρίες περίοικων που μπορεί να είδαν την βιολόγο να κινείται στην προαναφερόμενη περιοχή, όμως έως και αργά χθες δεν είχε προκύψει κάτι με σαφήνεια, όπως υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές.

Σε δύο κατευθύνσεις κινούνται οι έρευνες

Η 1η αφορά στις προσαγωγές, στην συλλογή πληροφοριών για άτομα που διαμένουν, απασχολούνται ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ελέγχονται οι πάντες και τα πάντα, το παρόν και το παρελθόν τους. Αγρότες, μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι, αλλοδαποί εργάτες. Καθημερινά οι αστυνομικοί συλλέγουν και νέα αντικείμενα στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται σε διάφορους χώρους, τα οποία όλα αποστέλλονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Μιλάμε πλέον για πλήθος πιθανών πειστηρίων, η εργαστηριακή ανάλυση των οποίων προβλέπεται χρονοβόρα.

Η 2η αφορά στην διαδικασία σάρωσης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες καλύπτουν τις «ζώνες» της μυστηριώδους υπόθεσης. Μιλάμε καταρχήν για την περιοχή όπου βρέθηκε πεταμένη η σορός της 60χρονης, στο Ξαμουδοχώρι. Είναι μία ζώνη-κλειδί και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την «πιάνουν» δύο κεραίες. Ήδη έχουν ζητηθεί από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να στείλουν επίσημες απαντήσεις για όσα σήματα τηλεφώνων εντοπίζονται στην περιοχή συγκεκριμένη ημέρα (ημέρα εξαφάνισης) και συγκεκριμένες ώρες. Η ανάλυση των απαντήσεων θα είναι εκείνη που θα υποδείξει στους αρμόδιους αστυνομικούς τις επόμενες κινήσεις τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ