Τραγωδία στη Ρόδο: Χωρίς ναυαγοσώστη η πισίνα που πνίγηκαν τα δύο κορίτσια από τη Γαλλία

Τραγωδία στη Ρόδο: Χωρίς ναυαγοσώστη η πισίνα που πνίγηκαν τα δύο κορίτσια από τη Γαλλία

Το ένα από τα δύο κορίτσια ήταν ζωντανό όταν έφτασαν στο σημείο οι διασώστες του ΕΚΑΒ, αλλά αποδείχθηκε πως ήταν αργά - Στον εισαγγελέα ο διευθυντής του ξενοδοχείου και ο ναυαγοσώστης.

Η είδηση του θανάτου των δύο κοριτσιών σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο προκάλεσε σοκ και έβαλε σε σκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας που ακολουθούν τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και όχι μόνο, ώστε να διασφαλίζονται οι τουρίστες. Οι δύο Γαλλιδούλες, που ήρθαν στην Ελλάδα για διακοπές με τη μικρότερη αδερφή τους, έχασαν τη ζωή τους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ωστόσο, εξίσου σοκαριστική είναι και η είδηση ότι στην πισίνα, τη στιγμή του τραγικού συμβάντος, δεν υπήρχε ναυαγοσώστης, ως όφειλε να υπάρχει, διότι… είχε λήξει το ωράριό του και δεν είχε αναπληρωθεί το κενό του.

Τα δύο κορίτσια από τη Γαλλία, ηλικίας 16 και 19 ετών βρέθηκαν νεκρές στην πισίνα λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης.

Η ειρωνεία; Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ στο σημείο, το ένα από τα δύο κορίτσια ήταν ακόμα ζωντανό. Ωστόσο, τα πολύτιμα λεπτά που είχαν χαθεί, της κόστισαν τη ζωή της, καθώς οι προσπάθειες των διασωστών απέβησαν άκαρπες. Με άλλα λόγια, αν οι αρμόδιοι είχαν ακολουθήσει κατά γράμμα τον νόμο και τους κανονισμούς και στην πισίνα βρισκόταν κανονικά στο πόστο του ναυαγοσώστης, τα δύο κορίτσια από τη Γαλλία θα ήταν ακόμα ζωντανές.

Η δεύτερη κοπέλα ήταν ήδη στον πάτο της πισίνας. Οι διασώστες επέστρεψαν ξανά πίσω και την παρέλαβαν, αλλά όλα είχαν πλέον τελειώσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φαίνεται πως η μία κοπέλα προσπάθησε να σώσει την άλλη, αλλά δυστυχώς, βρήκαν και οι δύο τραγικό θάνατο. Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως οι κοπέλες είχαν φάει προηγουμένως. Όλα τα πααραπάνω δεν θα είχαν σημασία, αν υπήρχε ναυαγοσώστης και τις είχε τραβήξει εγκαίρως από το νερό.

Για το περιστατικό, ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας υπηρεσίας, που έδωσε εντολή στους αξιωματικούς του ΑΤ Ρόδου να προχωρήσουν στη σύλληψη των υπευθύνων του ξενοδοχείου και να πραγματοποιήσουν έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν τις δύο κοπέλες στον θάνατο.

Οι υπεύθυνοι της ξενοδοχειακής μονάδας και συγκεκριμένα ο διευθυντής και ο ναυαγοσώστης θα οδηγηθούν το πρωί στον εισαγγελέα της Ρόδου, ο οποίος θα αποφασίσει εάν ασκηθούν εναντίον τους κατηγορίες.

Οι έρευνες από την πλευρά των αστυνομικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγή: www.protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ