Αποκλειστικό One Channel: Καρέ – καρέ η ανάσυρση των σορών στον Πόρο

Αποκλειστικό One Channel: Καρέ – καρέ η ανάσυρση των σορών στον Πόρο

Στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν ένας Έλληνας χειριστής και δύο ρώσοι υπήκοοι, οι οποίο βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην καμπίνα του ελικοπτέρου

Τραγωδία σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά, όπου το μεσημέρι συνετρίβη ιδιωτικό ελικόπτερο, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο και οι τρεις επιβαίνοντες.

Στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν ένας έλληνας χειριστής και δύο ρώσοι υπήκοοι, οι οποίο βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην καμπίνα του ελικοπτέρου.

Το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή, έπεσε στη θάλασσα. Όπως αναφέρουν μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες, δεν μπόρεσε καν να σηκωθεί.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη η οποία οδήγησε στην απώλεια ελέγχου του με αποτέλεσμα να προσκρούσει πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ μεταξύ Πόρου και Γαλατά και εν συνεχεία να καταπέσει στη θάλασσα προκαλώντας γενικευμένο μπλακ άουτ στον Πόρο.

Μετά από εντατικές έρευνες, οι δύτες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών εντόπισαν και ανέσυραν τις σορούς τριών ανδρών, επιβαινόντων του ελικοπτέρου.

Αποκλειστικό βίντεο-ντοκουμέντο από την ανάσυρση των σορών εξασφάλισε το One Channel, όπου διακρίνεται η επιχείρηση του κλιμακίου.

https://www.youtube.com/watch?v=Aw7IQEI8DTI

Επεσε πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ

Το ελικόπτερο, το οποίο αμέσως μετά την απογείωσή του δεν μπόρεσε να σηκωθεί, ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή, έπεσε στη θάλασσα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το ελικόπτερο είναι κομμένο στα δύο, ενώ τα συντρίμμια του είναι πολύ κοντά στη στεριά, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων. Στο σημείο όπου βρίσκεται η άτρακτός του βρίσκονται προληπτικά για λόγους ασφαλείας δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Σε συνεννόηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με το θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, υπάρχει έγκριση για μετακίνηση της ατράκτου σε ασφαλές σημείο προκειμένου να μη δημιουργεί κίνδυνο για τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα αλλά και να εξεταστεί από ειδικούς εμπειρογνώμονες.

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες
«Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ την πτώση ελικοπτέρου που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη θαλάσσια περιοχή Πόρου και Γαλατά.

«Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα» συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Ακόμη, πρόσθεσε πως το σημείο του συμβάντος «βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμεναρχείο».

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής στο One Channel, το ελικόπτερο δεν μπορούσε να σηκωθεί.

«Την ώρα που σηκώθηκε, στα δύο, τρία μέτρα έβγαλε μια φλόγα από κάτω, φωτιά. Δεν μπορούσε να σηκωθεί και ξαφνικά έπεσε στα καλώδια. Κάτι δεν πήγαινε καλά, δεν είχε δυνάμεις να σηκωθεί» δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας στο δημοσιογράφο Λεωνίδα Καπερναράκο, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή όπου έγινε η πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου με τους τρεις νεκρούς.

https://www.youtube.com/watch?v=5uBImyo6Kco

Φωτογραφίες από τη στιγμή της πτώσης

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες που δημοσίευσε το protothema.gr και οι οποίες δείχνουν την καθοδική πορεία που είχε πάρει το ελικόπτερο κατά την αναχώρησή του για το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Μπλακ άουτ στο νησί – Αποστέλλονται γεννήτριες

Στο νησί σημειώθηκε μπλακ άουτ λόγω της πρόσκρουσης του «μοιραίου» ιδιωτικού ελικοπτέρου σε καλώδια της ΔΕΗ, καθώς πρόκειται για τα εναέρια καλώδια που ηλεκτροδοτούν το νησί.

Από την πρώτη στιγμή με εντολή του γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ενεργοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός, για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης στην ηλεκτροδότηση της βλάβης στον Πόρο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπέβαλε αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες.

Όπως έγινε γνωστό, από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη στο νησί σήμερα.

«Τα συνεργεία της Εταιρίας έσπευσαν άμεσα στο σημείο, προκειμένου να επιθεωρήσουν και να εκτιμήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί του Πόρου από τον Γαλατά.

» Οι εργασίες των συνεργείων συνεχίζονται πυρετωδώς, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές όσο το δυνατόν ταχύτερα.»

» Ταυτόχρονα γίνονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα», αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση του ο ΔΕΔΔΗΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ