Βίντεο καταγράφει την κόλαση των βομβαρδισμών στη Συρία (vid)

Βίντεο καταγράφει την κόλαση των βομβαρδισμών στη Συρία (vid)

Δεκαέξι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς του συριακού καθεστώτος και της Ρωσίας, που συνεχίζουν την έφοδο εναντίον των τζιχαντιστών και των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία. Βίντεο καταγράφει την κόλαση των βομβαρδισμών.

Αεροπορικά πλήγματα του συριακού καθεστώτος και της Ρωσίας, του ισχυρότερου συμμάχου του, που συνεχίζουν την έφοδο εναντίον των τζιχαντιστών και των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία, στοίχισαν τη ζωή σε 16 αμάχους χθες Τετάρτη, ανέφερε Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Εξι παιδιά ανάμεσα στα θύματα

Εξ αυτών των θυμάτων, 12 άμαχοι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ σε συνοικίες της πόλης Μααρέτ αλ Νούμαν, στην επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η πόλη βρίσκεται πάνω στον αυτοκινητόδρομο στρατηγικής σημασίας που συνδέει την πρωτεύουσα Δαμασκό με το Χαλέπι, τη μεγαλούπολη της βόρειας Συρίας. Και οι δύο πόλεις βρίσκονται στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων.

Μεγάλο μέρος της επαρχίας της Ιντλίμπ (βορειοδυτικά) και γειτονικών τομέων στις επαρχίες του Χαλεπιού και της Λαττάκειας παραμένουν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών της Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ, ο άλλοτε βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία). Στις ίδιες περιοχές είναι παρούσες οργανώσεις ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Βίντεο καταγράφει την κόλαση των βομβαρδισμών:

Με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος ανακατέλαβαν τις τελευταίες ημέρες πολλές κοινότητες, συνεχίζοντας τη χερσαία επιχείρηση που άρχισαν την 8η Αυγούστου, έπειτα από τέσσερις μήνες σχεδόν καθημερινών βομβαρδισμών.

Οι ανησυχίες Ερντογάν

Νωρίτερα χθες, το καθεστώς ή η ΠΑ της Ρωσίας εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα στην περιοχή Σέιχ Μάγαρ, στο βορειοδυτικό τμήμα της επαρχίας της Χάμα, κοντά σε «σημείο παρατήρησης» — προκεχωρημένη βάση — του τουρκικού στρατού, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε την Τρίτη ότι θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για την προστασία των τουρκικών δυνάμεων, που είναι ανεπτυγμένες σε περίπου 12 τέτοια «σημεία παρατήρησης» στη βορειοδυτική Συρία.

Η ΜΚΟ δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει εάν επρόκειτο για πλήγματα ρωσικών αεροσκαφών ή αυτών του συριακού καθεστώτος. Αεροσκάφη βομβαρδίζουν εντατικά από τα τέλη του Απριλίου την Ιντλίμπ και τους γειτονικούς τομείς υπό την κατοχή της ΧΤΣ.

Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή διαβεβαίωσε ότι η τουρκική βάση δεν χτυπήθηκε.

Παρόμοια βάση της Τουρκίας περικυκλώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τα στρατεύματα της Δαμασκού.

Μερικές ημέρες νωρίτερα, αεροσκάφη της συριακής ΠΑ έπληξαν την εμπροσθοφυλακή μεγάλης στρατιωτικής οχηματοπομπής που είχε στείλει η Αγκυρα στην Ιντλίμπ.

«Κατανοεί» ο Πούτιν

«Η κατάσταση είναι τόσο πολύπλοκη πλέον που οι στρατιωτικοί μας βρίσκονται σε κίνδυνο. Δεν θέλουμε να συνεχιστεί αυτό. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα», προειδοποίησε ο Ερντογάν την Τρίτη, προσθέτοντας ότι «συζήτησε» το ζήτημα με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μόσχα.

Διαβεβαιώνοντας ότι «κατανοεί» τις ανησυχίες της Αγκυρας για την ασφάλεια των τουρκικών συνόρων, ο Πούτιν συμπλήρωσε ότι συζήτησαν με τον Ερντογάν «κοινά επιπρόσθετα μέτρα» για να «εξομαλυνθεί» η κατάσταση, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η περιοχή της Ιντλίμπ υποτίθεται ότι θα προστατευόταν χάρη σε συμφωνία για τη δημιουργία «αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης» στην οποία κατέληξαν τον Σεπτέμβριο του 2018 η Τουρκία και η Ρωσία και προέβλεπε τον διαχωρισμό των περιοχών που έλεγχαν τα κυβερνητικά στρατεύματα από τις περιοχές στα χέρια τζιχαντιστών και ανταρτών.

Εκατοντάδες άμαχοι νεκροί

Ομως οι τζιχαντιστές αρνήθηκαν να αποσύρουν τις δυνάμεις τους και η συμφωνία εντέλει δεν σταμάτησε την επίθεση των συριακών στρατευμάτων.

Από τα τέλη του Απριλίου, οι βομβαρδισμοί του συριακού καθεστώτος και της Ρωσίας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 900 αμάχους στην Ιντλίμπ και περιοχές γύρω από αυτήν, κατά τις πληροφορίες που έχει δημοσιοποιήσει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κατά εκτιμήσεις του ΟΗΕ, 400.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ