Μετρό: Μειώνεται ο χρόνος αναμονής-Το σχέδιο του Υπουργείου

Μετρό: Μειώνεται ο χρόνος αναμονής-Το σχέδιο του Υπουργείου

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής προανήγγειλε την μείωση του χρόνου αναμονής των επιβατών για τις γραμμές του Μετρό στην πρωτεύουσα.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star, προανήγγειλε την μείωση του χρόνου αναμονής των επιβατών για τις γραμμές του Μετρό στην πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα:

Στην γραμμή 1 του μετρό, η αναμονή κατά τις ώρες αιχμής ήταν πέρυσι 6 λεπτά και το καλοκαίρι έφθασε και τα 10 λεπτά. Τώρα ο χρόνος της αναμονής έχει πέσει στα 5.30 λεπτά ενώ αναμένεται να μειωθεί επιπλέον.

Στη γραμμή 2 του μετρό, η αναμονή κατά τις ώρες αιχμές ήταν πέρυσι 4.45 λεπτά και το καλοκαίρι έφτανε συχνά και τα 10 λεπτά. Φέτος έχει μειωθεί στα 4.15 λεπτά.

Στην γραμμή 3 του μετρό, η αναμονή ήταν και παραμένει στα 4.30 λεπτά.

Η δήλωση του υπουργού Μεταφορών

«Μέσα σε λιγότερο από δυο μήνες, όπως είχαμε υποσχεθεί στο επιβατικό κοινό, ρίξαμε τις χρονοαποστάσεις κάτω από τα 5 λεπτά στους συρμούς του μετρό. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό.

Θέλουμε σε πρώτη φάση να δούμε πόσους νέους συρμούς, οι οποίοι αυτή τη στιγμή δε βρίσκονται στην κυκλοφορία, -γιατί ένα 30%  των συρμών είναι εκτός κυκλοφορίας- μπορούμε να φέρουμε σε πλήρη λειτουργία. Σκοπός είναι οι χρονοαποστάσεις να μειωθούν ακόμα περισσότερο» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ σκοπεύει μάλιστα, να ενισχύσει τον στόλο με περισσοτέρους συρμούς προκειμένου να αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων και να μειωθεί έτσι ο χρόνος αναμονής για το επιβατικό κοινό στο Μετρό.

Παράλληλα προχωράει η επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό, προς τον Πειραιά με την προσθήκη των σταθμών: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ