Brexit: Δεν δέχονται τη συμφωνία με την Ε.Ε. οι Βορειοϊρλανδοί!

Brexit: Δεν δέχονται τη συμφωνία με την Ε.Ε. οι Βορειοϊρλανδοί!

Φτου κι απ’ την αρχή για το Brexit; Την ώρα που όλα έδειχναν πως Ε.Ε. και Βρετανία βρίσκονταν μια ανάσα από τη συμφωνία, έρχεται το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας να τινάξει τα πάντα στον αέρα!

Το κόμμα που κάποτε συνεργάστηκε με την Τερέζα Μέι (σ.σ. μετά τις εκλογές του Ιουνίου του ’17), βάζει νέο εμπόδιο στο Brexit, αφού ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να στηρίξει τη συμφωνία που προτείνουν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Όπως έχουν τα πράγματα, δεν μπορούμε να στηρίξουμε τις προτάσεις που αφορούν την τελωνειακή ένωση και το ζήτημα της συναίνεσης, ενώ δεν είναι ξεκάθαρα και τα πράγματα [ούτε] αναφορικά με τον ΦΠΑ«, ανακοίνωσαν η επικεφαλής του DUP Αρλίν Φόστερ και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Νάιτζελ Ντοντς.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση για να προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία που, θα λειτουργεί για τη Βόρεια Ιρλανδία και θα προστατεύει την οικονομική και συνταγματική ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου«, τόνισαν.

Στις 31 Οκτωβρίου η Βρετανία καλείται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με ή χωρίς συμφωνία. Ένα Brexit χωρίς συμφωνία δεν αποκλείεται, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να έχει πολλές φορές δηλώσει πως είναι αποφασισμένος για το διαζύγιο, με όποιον τρόπο.

Το «μπλόκο» από το DUP έρχεται μερικές ώρες αφού ο διαπραγματευτής της Ε.Ε., Μισέλ Μπαρνιέ, είχε ενημερώσει τους πρεσβευτές των κρατών-μελών της Ε.Ε. πως οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα όσον αφορά το Brexit με μοναδική εξαίρεση τον ΦΠΑ.

Οι δυο πλευρές κατέληξαν σε συμβιβασμούς στα ακανθώδη ζητήματα των τελωνειακών ελέγχων, της Βόρειας Ιρλανδίας και της τήρησης των ευρωπαϊκών κανόνων από βρετανικής πλευράς σε πεδία όπως οι κοινωνικές υπηρεσίες και η προστασία του περιβάλλοντος.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ