Πρόβατα «κατέλαβαν» τους δρόμους και δημιούργησαν χαος

Πρόβατα «κατέλαβαν» τους δρόμους και δημιούργησαν χαος

Ενα ασυνήθιστο θέαμα αντίκρυσαν την περασμένη Κυριακή οι επισκέπτες και οι οδηγοί της Μαδρίτης. Περισσότερα από 2.000 πρόβατα κατέκλυσαν τους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος.

Ένα ασυνήθιστο θέαμα αντίκρυσαν την περασμένη Κυριακή οι επισκέπτες και οι οδηγοί της Μαδρίτης. Περισσότερα από 2.000 πρόβατα κατέκλυσαν τους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος.

Πρόκειται για ένα έθιμο, που αναβιώνει στο πλαίσιο ενός ετήσιου φεστιβάλ, με τίτλο «Fiesta de la Trashumancia», που ξεκίνησε το 1994, κι αποτίει φόρο τιμής στην αγροτική κληρονομιά της περιοχής, υπενθυμίζοντας παράλληλα το δικαίωμα της «εποχικής μετακίνησης» και μαζί της βοσκής και της μεταφοράς των κοπαδιών, από διαδρομές που υφίστανται από την εποχή που η ισπανική πρωτεύουσα ήταν ακόμη ένα χωριό.

Μάλιστα όλα αυτά προβλέπονται σ’ έναν μεσαιωνικό νόμο του 1418! Στο ίδιο πλαίσιο όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του BBC, κάθε χρόνο, καταβάλλεται ένα ποσό για την ασφαλή διέλευση των ζώων, σε τελετή μεταξύ του δημάρχου και του βοσκού, στο δημαρχείο της πόλης.

Πηγή: tanea.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ