Ερντογάν σε ΗΠΑ : Ανάξιο λόγου το ψήφισμα για την Γενοκτονία των Αρμενίων – Θα απαντήσουμε

Το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων «δεν έχει καμιά αξία για την Τουρκία» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ως «ανάξιο λόγο» και «μέγιστη προσβολή» προς τον τουρκικό λαό χαρακτήρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το ψήφισμα της αμερικανικής Βουλής με το οποίο αναγνωρίζεται η Γενοκτονία των Αρμενίων.

Ερντογάν σε ΗΠΑ: Θα απαντήσουμε

O Tούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και σημείωσε ότι αυτό «δεν έχει καμία αξία» για τη χώρα του. Τόνισε δε ότι η τουρκική Βουλή θα «απαντήσει» στις ΗΠΑ.

«Στην Ευρώπη υποστηρίζουν τους τρομοκράτες»

Ο Ερντογάν έβαλε στο στόχαστρό του και τους Ευρωπαίου λέγοντας ότι παρέχουν προστασία στους Κούρδους της Συρίας.

«Από την αρχή της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 700 ενέργειες υποστηρικτών των τρομοκρατών, ειδικά αυτοί στην Ευρώπη» είπε ο Ερντογάν μιλώντας σε μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Όπως είπε «αρκετές από αυτές τις χώρες είναι σύμμαχοι της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και συνομιλητές μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την οποία διαπραγματευόμαστε, αλλά αυτές οι ενέργειες οργανώνονται στις χώρες τους, υπό την επιτήρηση της αστυνομίας τους».

«Θα επεκτείνουμε τη ζώνη ασφαλείας αν χρειαστεί»

«Έχουμε προχωρήσει σε διευθετήσεις σε περιοχή 4.219 τετραγωνικών χιλιομέτρων, εξουδετερώνοντας 900 τρομοκράτες. Για ακόμα μια φορά απευθύνομαι στις χώρες που υποστηρίζουν τους τρομοκράτες, ειδικά στην Ευρώπη: Κάνετε λάθος. Το φίδι της τρομοκρατίας που ταΐζετε σήμερα, στο τέλος θα γυρίσει και θα σας δαγκώσει», είπε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν άφησε επίσης ανοιχτό ενδεχόμενο ότι «αν κριθεί αναγκαίο» θα επεκταθεί η λεγόμενη «ζώνη ασφαλείας»,  θα επεκταθεί, ενώ τόνισε πως θα δίνονται «απαντήσεις» σε επιθέσεις εκτός ζώνης. «Έχουμε το δικαίωμα να συνεχίσουμε τις δικές μας επιχειρήσεις, αν δούμε πως τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων δεν μετακινηθούν από τη ζώνη των 30 χιλιομέτρων ή αν συνεχίσουν να επιτίθενται, από οπουδήποτε κι αν βρίσκονται».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ