Απέλυσαν γκέι δασκάλα επειδή είναι «αμαρτωλή»

Απέλυσαν γκέι δασκάλα επειδή είναι «αμαρτωλή»

Γκέι καθηγήτρια σε χριστιανικό σχολείο της Φλόριντα των ΗΠΑ καταγγέλλει ότι απολύθηκε, με συνοπτικές διαδικασίες, εξαιτίας του σεξουαλικού της προσανατολισμού, που αποτελεί «αμάρτημα».

Γκέι καθηγήτρια σε χριστιανικό σχολείο της Φλόριντα των ΗΠΑ καταγγέλλει ότι απολύθηκε, με συνοπτικές διαδικασίες, εξαιτίας του σεξουαλικού της προσανατολισμού.

Όπως αποκάλυψε η ίδια, την ανακοίνωση της απόλυσής της εκ της διευθύνσεως του σχολείου ακολούθησε «κήρυγμα» περί αμαρτίας ενώ οι υπεύθυνοι επέμειναν να κάνει ένα ακόμα τελευταίο μάθημα, ώστε να μην… ντροπιαστεί από την ξαφνική της απομάκρυνση.

Το αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας

Σύμφωνα με την Guardian, η Monica Toro Lisciandro, δασκάλα θεάτρου και ιδιοκτήτρια στούντιο χορού, υποστήριξε στην καταγγελία της ότι η διεύθυνση του σχολείου όπου εργαζόταν, έκανε ξεκάθαρο πως ο λόγος απόλυσης της ήταν ακριβώς η ομοφυλοφιλία της.

Σε συνάντηση της 37χρονης με τον διευθυντή και την υποδιευθύντρια του σχολείου έγινε λόγος για «παράπονα» γονέων αναφορικά με τον τρόπο ζωής της δασκάλας.

«Μου είπαν τα εξής: Υπάρχουν κάποιοι ισχυρισμοί ότι έχεις σχέση με μια γυναίκα, ότι πηγαίνεις σε παρελάσεις Pride και ότι στο στούντιο χορού σου λαμβάνουν χώρα ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Μου μιλούσαν σαν να ήμουν βρόμικη, σαν να ήμουν σκάρτη»

«Έτσι τους είπα «ναι, είναι αλήθεια» για να μου απαντήσουν ότι «δεν μπορείς να δουλεύεις εδώ». Μου μίλησαν για αμαρτία και για το πώς δεν θα επέτρεπαν ούτε σε έναν μοιχό να εργαστεί στο σχολείο. Μου είπαν ότι αν δεν επιδιδόμουν σε ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες θα μπορούσα να είχα κρατήσει τη δουλειά μου.

Περίμενα να μου πουν από λεπτό σε λεπτό ότι θα πήγαινα στην κόλαση».

Η 37χρονη αποκάλυψε στην συνέχεια ότι στο τέλος της συνάντησης υπέκυψε στην πίεση και ξέσπασε σε λυγμούς ενώ πρότεινε στον διευθυντή να παραδώσει τα κλειδιά της τάξης της.

«Μου είπαν, όχι, θέλουμε να διδάξεις σήμερα. Θέλουμε να παραδώσεις τη σκυτάλη στη νέα δασκάλα έτσι ώστε να μην ντροπιαστείς εσύ και να μη θιχτεί η υπόληψη του σχολείου. Μου είπαν να πω ότι θα έφευγα για προσωπικούς λόγους».

Τι δήλωσε ο διευθυντής

Στον αντίποδα ο διευθυντής του χριστιανικού σχολείου, μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης, παραδέχθηκε με ανακοίνωσή του το πραγματικό λόγο της απόλυσης.

«Το Covenant Christian School απαιτεί όλο το διδακτικό προσωπικό να συμφωνεί και να συμμορφώνεται με τη θέση μας για την ανθρωπινη σεξουαλικότητα, που βασίζεται στη διδαχή της Βίβλου που ζητά από όλους τους Χριστιανούς να απέχουν από σεξουαλικές δραστηριότητες, εκτός της επαφής ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα, στο πλαίσιο του γάμου» ανέφερε μεταξύ άλλων η εν λόγω ανακοίνωση.

Η 37χρονη δασκάλα διαμηνύει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για έναν τέτοιο κανόνα κατά την πρόσληψή της.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την Human Rights Campaign, μόνο σε 21 πολιτείες των ΗΠΑ νόμοι απαγορεύουν τις διακρίσεις βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού.

Η έλλειψη νομικού πλαισίου στην Φλόριντα, καθώς δεν ανήκει στις 21 προαναφερθείσες πολιτείες, δεν επιτρέπει στην Monica Toro Lisciandro να διεκδικήσει την επαναπρόσληψή της

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ