Πειρατεία σε ελληνόκτητο τάνκερ στο Τόγκο – Απήχθη ένας Ελληνας

Πειρατεία σε ελληνόκτητο τάνκερ στο Τόγκο – Απήχθη ένας Ελληνας

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τις αρχές του Τόγκο, οι πειρατές έφυγαν παίρνοντας ομήρους τέσσερις άνδρες από το πλήρωμα του «Elka Aristotle», έναν Έλληνα, δύο Φιλιππινέζους και έναν Γεωργιανό - Το τάνκερ ανήκει στην εταιρεία European Product Carriers υπό την ομπρέλα της European Navigation, του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση

Πειρατές επιτέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας σε ελληνικό τάνκερ, ενώ έπλεε ανοιχτά του Τόγκο, στη δυτική Αφρική.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τις αρχές του Τόγκο, οι πειρατές έφυγαν παίρνοντας ομήρους τέσσερις άνδρες από το πλήρωμα του «Elka Aristotle», έναν Έλληνα, δύο Φιλιππινέζους και έναν Γεωργιανό.

Πάνω στο πλοίο βρίσκονταν και ένοπλοι φύλακες, οι οποίοι επιχείρησαν να απωθήσουν τους πειρατές, ωστόσο ο ένας τραυματίστηκε από σφαίρα.

«Τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019, περίπου στις 3 τοπική ώρα, το τάνκερ Elka Aristotle δέχτηκε επίθεση περίπου 18 χιλόμετρα (11 μίλια) ανοιχτά του λιμανιού του Λόμε από ενόπλους» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες, αλλά έχει ξεκινήσει έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις το αρχηγείο του Λιμενικού έμαθε για την ένοπλη επίθεση ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Άμεσα ενημερώθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, που έδωσε εντολή στις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Ναυτιλίας να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

Το νέο ρεσάλτο πειρατών έρχεται μόλις δυο μέρες μετά από ανάλογο περιστατικό στα ύδατα του Μπενίν. Το περασμένο Σάββατο, πειρατές επιτέθηκαν σε πλοίο νορβηγικών συμφερόντων, απαγάγοντας εννέα Φιλιππινέζους, μέλη του πληρώματος.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Το τάνκερ Elka Aristotle ανήκει στην εταιρεία European Product Carriers υπό την ομπρέλα της European Navigation. Η European Product Carriers έχει στόλο 19 δεξαμενοπλοίων (έξι εκ των οποίων είναι υπό ελληνική σημαία) και ανήκει στον εφοπλιστή Σπύρο Καρνέση, που είναι και μεγαλομέτοχος με 63,8% στην ΕΛΙΝΟΪΛ.

Με ανακοίνωσή της, η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Elka Aristotle» (σ.σ. Ανήκει στην εταιρεία European Product Carriers υπό την ομπρέλα της European Navigation. Η European Product Carriers έχει στόλο 19 δεξαμενοπλοίων και ανήκει στον εφοπλιστή Σπύρο Καρνέση), αναφέρει πως η ασφάλεια του πληρώματος είναι υψίστης σημασίας και πως γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλιστεί η τάχιστη και ασφαλής απελευθέρωση των ανθρώπων της.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως τόσο το πλοίο όσο και το υπόλοιπο πλήρωμα είναι ασφαλή και παράλληλα, ζητείται από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ευαίσθητη φύση της κατάστασης και τα μέλη των οικογενειών του πληρώματος αυτήν τη δύσκολη ώρα για όλους.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ