Βελτιώνεται ο καιρός τις επόμενες ώρες – μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Βελτιώνεται ο καιρός τις επόμενες ώρες – μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Καλυτερεύει ο καιρός από σήμερα, ωστόσο η βελτίωση θα είναι πιο ουσιαστική από αύριο καθώς εκτός από παύση των φαινομένων θα σημειωθεί και άνοδος της θερμοκρασίας. Σε αυτό το καιρικό σκηνικό αναμένεται να εξομαλυνθεί σταδιακά και η κατάσταση με τα σοβαρά προβλήματα που σημειώθηκαν στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο της χώρας αλλά και στις ακτοπλοϊκές […]

Καλυτερεύει ο καιρός από σήμερα, ωστόσο η βελτίωση θα είναι πιο ουσιαστική από αύριο καθώς εκτός από παύση των φαινομένων θα σημειωθεί και άνοδος της θερμοκρασίας.
Σε αυτό το καιρικό σκηνικό αναμένεται να εξομαλυνθεί σταδιακά και η κατάσταση με τα σοβαρά προβλήματα που σημειώθηκαν στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο της χώρας αλλά και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.XIONIA-2
Ακολουθεί αναλυτικά η πρόβλεψη από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών:
Οι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά κατά 1 έως 2 μποφόρ, κυρίως στο Βόρειο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στα βόρεια ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 9 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από -3 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 10, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 3 έως 8, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 6 έως 9, και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 8 έως 11.xionia_896588087

Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 7 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα κυμανθεί από -3 έως 4 βαθμούς.
Την Παραμονή των Χριστουγέννων αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, και σποραδικές βροχές στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις. Η θερμοκρασία στα δυτικά θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις έως 7 μποφόρ, και μόνο στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 έως 9 μποφόρ.
Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα
Ανήμερα των Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες μονό τοπικές νεφώσεις, που στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη θα είναι περισσότερες.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στην Κρήτη, οι οποίες όμως από το μεσημέρι αναμένεται να εξασθενήσουν σημαντικά και να περιοριστούν κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη την χώρα. Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και μόνο στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ