Εισαγγελέας Αρείου Πάγου : Ζητά αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης Κορκονέα

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου : Ζητά αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης Κορκονέα

Στην άσκηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας για την απόφαση αποφυλάκισης του Κορκονέα για την δολοφονία Γρηγορόπουλου προχώρησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Στην άσκηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, που αναγνώρισε στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώντα Κορκονέα το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, με βάση τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, με αποτέλεσμα να … σπάσει η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης , προχώρησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφού μελέτησε το σκεπτικό της απόφασης έκρινε ότι υπάρχει εσφαλμένη ερμηνεία και μη επαρκή αιτιολογία σε ό,τι αφορά την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου .

Μετά από την ενέργεια αυτή η «υπόθεση Κορκονέα» θα κριθεί από το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας. Και σε περίπτωση που η απόφαση του δικαστηρίου είναι θετική υπέρ της αναίρεσης της επίμαχης απόφασης, τότε ο πρώην ειδικός φρουρός θα δικαστεί εκ νέου από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σημειώνεται ότι ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας αποφυλακίστηκε μόλις μία ημέρα μετά την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Ο Κορκονέας είχε ήδη συμπληρώσει 11 χρόνια στη φυλακή, ενώ στον χρόνο που είχε εκτίσει προσμετρήθηκαν και μεροκάματα που έκανε ως έγκλειστος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η όποια απόφαση των ανώτατων δικαστών για την περίπτωση του Επ. Κορκονέα θα αποτελέσει νομολογιακή πυξίδα σε ό,τι αφορά τα όρια και τις προϋποθέσεις για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου , που αφορά σε δεκάδες εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ