Οι καταγγελίες του φοιτητή που συνελήφθη έξω από το σπίτι του

Οι καταγγελίες του φοιτητή που συνελήφθη έξω από το σπίτι του

Ημέρα έντασης στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Αναβολή έχει πάρει ο φοιτητής που συνελήφθη έξω από το σπίτι του. Τι καταγγέλλει για τη συμπεριφορά και τις πρακτικές της Ασφάλειας. Κλίμα αστυνομοκρατίας με προκλήσεις από ΕΛ.ΑΣ. και ΜΑΤ.

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο φοιτητής που συνελήφθη από αστυνομικούς της ασφάλειας έξω από το σπίτι του και κατηγορείται για συμμετοχή στα επεισόδια της Δευτέρας στην ΑΣΟΕΕ.

Ο Γ. Π. πήρε αναβολή για τις 22 Νοεμβρίου, όπως και ο άλλος φοιτητής που απολογήθηκε σήμερα, ενώ δεν πέρασε η απίστευτη πρόταση του εισαγγελέα να του επιβληθεί ο όρος να μην… περνάει έξω από την ΑΣΟΕΕ μέχρι την ημερομηνία της δίκης του.

Η αναβολή ήρθε έπειτα από αίτημα των συνηγόρων του για να κληθούν οι αστυνομικοί που φέρονται ως παθόντες από τα χθεσινά επεισόδια, ενώ η έδρα ζήτησε να κληθεί και ο αστυνομικός που φέρεται να τον έχει αναγνωρίσει.

Ο νεαρός, κατά την απολογία του, απέρριψε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και ανέφερε ότι είναι εκλεγμένο μέλος του φοιτητικού συλλόγου της σχολής του και για αυτόν τον λόγο βρέθηκε στον χώρο έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Εξερχόμενος από τα δικαστήρια, προέβη σε δηλώσεις περιγράφοντας τον τρόπο σύλληψής του και κάνοντας απίστευτες καταγγελίες.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η κρατική καταστολή και η τρομοκρατία με δίκες δεν θα μας τρομοκρατήσουν. Δεν ξέρω πώς στοχοποιήθηκα, δεν δημιούργησα κανένα πρόβλημα στην πορεία έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Έξι άτομα της ασφάλειας (σ.σ. τη νύχτα της Δευτέρας) με περικύκλωσαν, έψαξαν το αυτοκίνητό μου. Προσήχθην στη ΓΑΔΑ χωρίς να μου εξηγήσουν καν τον λόγο και χωρίς να μου επιτρέψουν να μιλήσω με δικηγόρο.

Στις 3 τα ξημερώματα μου ανακοίνωσαν ότι η προσαγωγή μου μετατρέπεται σε σύλληψη και μου απήγγειλαν κατηγορητήριο και πάλι δεν μου επέτρεψαν να μιλήσω με δικηγόρο.

Ύστερα από πολλή πίεση με άφησαν να στείλω ένα γραπτό μήνυμα στον αδερφό μου και το πρωί που ανακοίνωσαν ότι θα μπουν στο σπίτι μου για έλεγχο».

Δίπλα του βρίσκονταν αλληλέγγυοι και αντιπροσωπεία φοιτητικών συλλόγων που κρατούσαν πανό που έγραφε «Δεν μας τρομοκρατούν συλλήψεις, δακρυγόνα, νόμος είναι το δίκιο του αγώνα».

Σύμφωνα με πληροφορίες της efsyn.gr η αστυνομία διαρρέει πως ο Γ. Π. συνελήφθη επειδή εντοπίστηκε σε βίντεο να συμμετέχει σε επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ.

Τη σύλληψη και τα όσα ακολούθησαν σχολιάζει με δήλωσή του στην efsyn.gr o Γιώργος Παπανικολάου, μέλος του ΦΣ. Τοπογράφων ΕΜΠ, μέλος της ΕΑΑΚ αναφέροντας:

«Είναι απαράδεκτο το κατασταλτικό κρεσέντο της κυβέρνησης. Μιλάμε πλέον για χουντικές καταστάσεις να στήνουν ενέδρα σε φοιτητή έξω από το σπίτι του επειδή συμμετείχε σε διαδήλωση. Καλούμε τους συμφοιτητές μας να μην τρομοκρατηθούν, να βγουν στους δρόμους, να υπερασπιστούν το άσυλο, την ακεραιότητά τους και το δικαίωμά τους να δρουν συλλογικά».

Κλίμα αστυνομοκρατίας στην Ευελπίδων

Η σημερινή ημέρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων ήταν γεμάτη ένταση με τις δυνάμεις της αστυνομίας να προκαλούν σε αρκετές περιπτώσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, όταν ο φοιτητής Γ.Π. μπήκε στην αίθουσα για να απολογηθεί, η αστυνομία δεν άφησε τον κόσμο να μπει στην αίθουσα, παρότι επρόκειτο για ανοιχτή διαδικασία. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., μάλιστα, ανέφεραν ότι αυτές είναι οι εντολές που έχουν από τη ΓΑΔΑ.

Έπειτα από τη διαμαρτυρία των συνηγόρων του φοιτητή η έδρα ζήτησε από την αστυνομία να επιτρέψει να μπει κόσμος στην άδεια αίθουσα.

Εκτός από τις απολογίες των δύο φοιτητών σήμερα απολογήθηκαν και οι δύο κατηγορούμενοι για την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Στον χώρο είχαν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι για να εκφράσουν τη στήριξή τους στους δύο συλληφθέντες και σε κάποιο σημείο επικράτησε μικρή ένταση.

Αυτό, πάντως, δεν εμπόδισε τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση κρότου λάμψης μέσα στο γεμάτο από κόσμο προαύλιο της Ευελπίδων, την ώρα που γινόταν η μεταγωγή των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τις χθεσινές συλλήψεις

Αργά το μεσημέρι της Τρίτης η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας για τις συλλήψεις της Δευτέρας.

Αναλυτικά:

«Από τις αστυνομικές Αρχές συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 25 ετών, που συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο 22χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι, καθώς συμμετείχε στην ομάδα των ατόμων που επιχείρησαν να διασπάσουν βίαια τον αστυνομικό φραγμό, έξω από το Πανεπιστήμιο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Ο 25χρονος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, καθώς ταυτοποιήθηκε ότι συμμετείχε σε ομάδα επιτιθέμενων ατόμων έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου, που επιχειρούσαν να εισέλθουν εντός, ενώ χτυπούσε τους αστυνομικούς με ξύλινο καδρόνι.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι δυο συλληφθέντες, οι όποιοι δεν είναι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου, οδηγήθηκαν σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ