Πού είναι ο Χειμώνας; Δεν προβλέπεται ψυχρή εισβολή μέσα στον Νοέμβριο (vids)

Πού είναι ο Χειμώνας; Δεν προβλέπεται ψυχρή εισβολή μέσα στον Νοέμβριο (vids)

Δύο βαρομετρικά χαμηλά αναμένεται να προκαλέσουν νέα επιδείνωση του καιρού, ένα την Κυριακή προς Δευτέρα και το δεύτερο από το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη, ενώ η μακροπρόθεσμη τάση φέρνει... ζέστες ξανά!

Ο καιρός μέχρι και την 1η Νοέμβρη θα διατηρηθεί άκρως φθινοπωρινός, καθώς όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σχεδόν πανευρωπαϊκά δεν δείχνει… χειμωνιάτικες διαθέσεις.

Προς τα τέλη του μήνα άρχισε να κάνει την εμφάνισή της η πρώτη σοβαρή και άκρως ψυχρή εισβολή στη Σκανδιναβία, που με τα σημερινά στοιχεία δεν δείχνει να φτάνει στην Ελλάδα.

Μάλιστα, προς τα τέλη του μήνα δεν αποκλείεται να έχουμε το… αντίθετο, δηλαδή θερμές αέριες μάζες από την Αφρική μέσω νοτιάδων να φτάνουν προς τη χώρα μας και να διατηρούν τον υδράργυρο σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Τώρα, ως προς τα άμεσα και σχεδόν επιβεβαιωμένα, διότι η μακροπρόθεσμη τάση πάντα αλλάζει ακόμα και από ανανέωση σε ανανέωση των στοιχείων των προγνωστικών μοντέλων, έρχονται δύο νέες ατμοσφαιρικές διαταραχές.

Η πρώτη την Κυριακή και η δεύτερη που δείχνει σήμερα και η πιο σοβαρή από το απόγευμα της Τρίτης.

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο την κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών πάνω απ’ την Ελλάδα μέχρι και την 1η Δεκέμβρη:

Αντίστοιχα, σε σχέση με όσα προαναφέραμε για τις θερμοκρασίες πανευρωπαϊκά και την κίνηση ψυχρών και θερμών αερίων μαζών, δείτε πώς αυτή καταγράφεται μέχρι την 1η Δεκεμβρίου:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ