Αντικαπνιστικός νόμος: Προκάλεσε αντιδράσεις στο Twitter

Αντικαπνιστικός νόμος: Προκάλεσε αντιδράσεις στο Twitter

Το χθεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού για την έναρξη της αντικαπνιστικής εκστρατείας φαίνεται πως έφθασε και στους χρήστες του Twitter και τα σχόλια τους ήταν... καυστικά.

Την έναρξη της αντικαπνιστικής εκστρατείας κήρυξε χθες Τρίτη (19/11/2019), το πρωί, η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει το σήμα για την ενημερωτική καμπάνια που θα επιχειρήσει να πείσει τους Έλληνες να σβήσουν οριστικά κι αμετάκλητα το τσιγάρο.

Τέλος το τσιγάρο – Γραμμή «1142»

«Εχθρός είναι ο καπνός. Όχι οι καπνιστές», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας όλες και όλους τους πολίτες να εφαρμόσουν τον αντικαπνιστικό νόμο.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε πως «στόχος μας το Εθνικό Σχέδιο Δράσης να μπορεί να εφαρμοστεί από όλους, καπνιστές και αντικαπνιστές» ενώ παράλληλα σημείωσε ότι τέθηκε σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή 1142.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», οι καταγγελίες θα είναι πλέον επώνυμες. Ανάλογα με την ποσότητα και την ένταση των καταγγελιών για ένα συγκεκριμένο μέρος, θα ενεργοποιούνται τα κλιμάκια των αρμόδιων φορέων για τον εντοπισμό των παραβατών.

Τσουχτερά τα πρόστιμα

Πέραν της γραμμής «ενημέρωσης και βοήθειας», τσουχτερά αναμένονται να είναι τα πρόστιμα για τους παραβάτες του αντικαπνιστικού νόμου.

Από 100 έως 10.000 ευρώ κυμαίνονται τα πρόστιμα συγκεκριμένα, για όσους παραβιάζουν το αντικαπνιστικό νόμο, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

«Καπνούς» έβγαλε το Twitter

Το μήνυμα του πρωθυπουργού φαίνεται πως έφθασε και στους χρήστες του Twitter, οι οποίοι αποφάσισαν να σχολιάσουν καυστικά τον αντικαπνιστικό νόμο.

Πολλοί ήταν εκείνοι, που εστίασαν στην γραμμή «ενημέρωσης και βοήθειας» 1142.

Ενώ δεν έμειναν μόνο σε αυτή, αφήνοντας την δημιουργικότητά τους να… «καλπάσει» ελεύθερη.

Αρκετοί χρήστες αναρωτήθηκαν για τα «όρια» του αντικαπνιστικού νόμου ενώ ένας βρήκε και την κυριολεκτική σημασία της «βραδινής εξόδου», χαρίζοντας άφθονο γέλιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ