Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει ο «Γηρυόνης»

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει ο «Γηρυόνης»

«Αγριεμένος» έρχεται ο «Γηρυόνης» με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα «σαρώσουν» το σύνολο της χώρας, την στιγμή που τα «χτυπήματα» στην Θάσο και την Χαλκιδική από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα είναι ακόμα νωπά.

«Αγριεμένος» έρχεται ο «Γηρυόνης» με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα «σαρώσουν» το σύνολο της χώρας, την στιγμή που τα «χτυπήματα» στην Θάσο και την Χαλκιδική από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα είναι ακόμα νωπά.

Με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ να είναι σε ισχύ, η έντονη κακοκαιρία του «Γηρυόνη» αναμένεται να επηρεάσει την χώρας από σήμερα, Κυριακή (24/11/2019).

Όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteogr) η μεγάλη ένταση των φαινομένων και οι σημαντικές ποσότητες βροχής που θα πέσουν στο σύνολο της κακοκαιρίας, καθιστούν την κακοκαιρία δυνητικά επικίνδυνη και ικανή να δημιουργήσει προβλήματα.

Δυνητικά επικίνδυνη η κακοκαιρία

«Από την Κυριακή το βράδυ αναμένεται το χαμηλό βαρομετρικό, το οποίο θα δώσει πολύ ισχυρές καταιγίδες στις περιοχές των Επτανήσων και της υπόλοιπης Δυτικής Ηπειρωτικής χώρας και μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος του One Channel Γιάννης Καλλιάνος.

«Το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου. Περίπου 24 με 36 ώρες θα διαρκέσουν πολύ έντονες βροχοπτώσεις και θα επηρεαστεί και ο νομός Αττικής. Αυξημένη είναι η πιθανότητα υπερχείλισης χειμάρρων, πτώσης δέντρων όπως και πλημμύρες» συμπληρώνει.

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστά στους κατοίκους όλων των περιοχών μιας και ο συνδυασμός του μεγάλου όγκου των βροχοπτώσεων και των καταιγίδων με τους θυελλώδους ανέμους καθιστά την κακοκαιρία δυνητικά επικίνδυνη.

Σε τρεις φάσεις θα «χτυπήσει» ο «Γηρυόνης»

Την Κυριακή 24/11, θα σημειωθεί η πρώτη φάση, οπότε βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα ηπειρωτικά (εξαιρούνται η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη), φαινόμενα που από τις απογευματινές ώρες τοπικά θα ενταθούν και ενδεχομένως θα επηρεάσουν τις Σποράδες και τη Δυτική Κρήτη.

Από τις νυκτερινές ώρες της Κυριακής 24/11 και κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 25/11, στην δεύτερη φάση, μέτωπο πολύ ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα διασχίσει το σύνολο της χώρας, με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην τρίτη φάση στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και το μεσημέρι της Δευτέρας 25/11, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί από το meteogr.

Από σήμερα το βράδυ αυξημένη είναι η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων για τα νοτιότερα τμήματα της χώρας ενώ θυελλώδεις άνεμοι θα επικρατήσουν από αργά το βράδυ στο Ιόνιο.\

Σε ό,τι αφορά, συγκεκριμένα, την Αττική, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από τις βραδινές ώρες σήμερα μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Ακόμη, σήμερα θα πνέουν πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στα δυτικά και τη Δευτέρα στο Αιγαίο. Μάλιστα, πιθανώς στο Ιόνιο έως και τις βραδινές ώρες σήμερα να φτάσουν πρόσκαιρα τα 10 μποφόρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ