Συνεχίζει την «προέλαση» ο Γηρυόνης στα Δωδεκάνησα: Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι

Συνεχίζει την «προέλαση» ο Γηρυόνης στα Δωδεκάνησα: Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι

Συνεχίζει το «σαρωτικό» πέρασμά του ο «Γηρυόνης», με τους ισχυρούς ανέμους και τις έντονες βροχοπτώσεις να προκαλούν προβλήματα στα Δωδεκάνησα

Συνεχίζει το «σαρωτικό» πέρασμά του ο «Γηρυόνης», με τους ισχυρούς ανέμους και τις έντονες βροχοπτώσεις να προκαλούν προβλήματα στα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα, με σφοδρότητα το κύμα κακοκαιρίας χτυπά αυτή τη στιγμή το νησί της Ρόδου, έχοντας προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες.

Οι δρόμοι στην πόλη αλλά και τα χωριά έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους, ενώ διακοπές του ρεύματος και υπερχειλήσεις ποταμιών σε Αρχίπολη, Λάρδο έχουν προκαλέσει ανησυχία σε αρκετούς κατοίκους. Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη, με το νερό να έχει φτάσει στο ένα μέτρο σε κεντρικούς δρόμους, ενώ έχουν πλημμυρίσει και σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας rodiaki.gr, η κατάσταση είναι δύσκολη και οι αρμόδιες υπηρεσίες συνιστούν εξαιρετική προσοχή σε όλους όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο εντός ή εκτός της πόλης της Ρόδου.

Η ένταση των ανέμων, που σε κάποιες περιοχές ξεπερνούν ακόμη και τα 8 μποφόρ ή και τα 9 μποφόρ, έχει καθηλώσει σκάφη, αλλά και αεροσκάφη.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τη Ρόδο, όπου οι σφοδροί άνεμοι προκάλεσαν την πτώση μεγάλου δέντρου, προκαλώντας περαιτέρω ζημιές.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, συνιστώντας στους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, ο Δήμος Ρόδου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους, για να μην θέσουν σε κίνδυνο την ζωή τους».

Κλειστά και αύριο τα σχολεία

Στο μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη τα σχολεία της Ρόδου εξαιτίας των έντονων αυτών καιρικών φαινομένων.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Με απόφαση του Δημάρχου Ρόδου (στάλθηκε στην Α΄/θμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου) αύριο Τρίτη 26-11-2019 όλα τα σχολεία του νησιού της Ρόδου (Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπ/σης) θα είναι κλειστά λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

Σοκαριστικές εικόνες από τη Σύμη

Την ίδια ώρα, σοκαριστικές είναι οι εικόνες από τη Σύμη που η κακοκαιρία «Γηρυόνης» σαρώνει με ορμητικά ποτάμια λάσπης να κάνουν τους δρόμους του νησιού επικίνδυνους.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα από την κακοκαιρία στη Σύμη εντοπίστηκαν στην περιοχή Σαλαχούρης.

Όπως βλέπετε στα βίντεο που ανέβασε το Σύμη TV, τα ορμητικά λασπόνερα παρασέρνουν τα πάντα στο διάβα τους στα γραφικά δρομάκια του νησιού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ