Σεισμός Αλβανία: Το μεγάλο ψέμα με την φωτογραφία του σκύλου που κάνει τον γύρο του διαδικτύου (pic)

Σεισμός Αλβανία: Το μεγάλο ψέμα με την φωτογραφία του σκύλου που κάνει τον γύρο του διαδικτύου (pic)

Ανατροπή: Ιδού η αλήθεια!

Αποτελεί μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, μετά και τον φονικό σεισμό της Αλβανίας!

Ο λόγος για την φωτογραφία με τον σκύλο που προσπαθεί να απεγκλωβίσει από τα συντρίμμια το αφεντικό του!

Αν και πολλοί χρήστες του διαδικτύου και ιστοσελίδες αναπαράγουν ότι ο σκύλος «δίνει κουράγιο στο αφεντικό του», σε κάποιο κτίριο που κατέρρευσε στην Αλβανία, φαίνεται πως η φωτογραφία έχει ανέβει στο διαδίκτυο μήνες πριν!

Το γύρο των social media κάνει μία φωτογραφία, η οποία απεικονίζει ένα σκύλο να κάθεται δίπλα σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται εγκλωβισμένος κάτω από χαλάσματα κτιρίου. Πολλοί θεωρούν ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε μετά τον χθεσινό φονικό σεισμό στην Αλβανία, όμως φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Αν και πολλοί χρήστες του διαδικτύου και ιστοσελίδες αναπαράγουν ότι ο σκύλος «δίνει κουράγιο στο αφεντικό του», φαίνεται πως η εικόνα έχει ανέβει μήνες πριν από το σημερινό σεισμό και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2019.

Την αναφορά περί fake news έκανε πρώτος ο αλβανικός ιστότοπος almakos.com, ενώ μία απλή αναζήτηση στο google οδηγεί στον γνωστό ιστότοπο φωτογραφιών shutterstock.com, με τα δικαιώματα να ανήκουν σε φωτογράφο από την Τσεχία.

Σεισμός Αλβανία σκύλος συντρίμμια

Μάλιστα, η λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία γράφει: «Σκύλος ψάχνει για τραυματίες σε συντρίμμια μετά από σεισμό». Μόνο που ο σεισμός δεν είναι ο χθεσινός στην Αλβανία.

Πηγή: athensmagazine.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ