Επέτειος Γρηγορόπουλου : Σε εξέλιξη η πορεία μαθητών-φοιτητών

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας - Κλειστοί οι δρόμοι της Αθήνας


Επέτειος Γρηγορόπουλου : Σε εξέλιξη η πορεία μαθητών-φοιτητών | to10.gr

Ξεκίνησε η μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Ειδικότερα, μαθητές και φοιτητές ξεκίνησαν την πορεία από την Πανεπιστήμιου, φωνάζοντας συνθήματα, την στιγμή που drones της αστυνομίας «σαρώνουν» από ψηλά την περιοχή.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η πορεία έχει σπάσει σε δύο μέρη. Το «μαύρο» μπλοκ που προχωράει μόνο του μπροστά, ενώ πίσω του ακολουθούν μαθητές και φοιτητές, κρατώντας απόσταση ασφαλείας.

 «Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη»

Η πορεία πέρασε από την πλατεία Κλαυθμώνος με το πλήθος να φωνάζει συνθήματα στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου,  όπως «Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» και τις διμοιρίες των ΜΑΤ να τους ακολουθούν και από τις δύο πλευρές.

Αυτή την ώρα η μαθητική πορεία περνά έξω από τη Βουλή, όπου βρίσκονται παρατεταγμένοι

αστυνομικοί.

ΜΑΤ σε κάθε γωνιά του κέντρου

Τα μέτρα ασφαλείας όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες είναι δρακόντεια, καθώς πάνω από 4.000 αστυνομικοί αναμένεται να είναι σε εγρήγορση, με την ΓΑΔΑ να έχει δώσει εντολή να επικρατήσει ψυχραιμία και να μην υπάρξουν προκλήσεις που θα προκαλέσουν επεισόδια.

Drone της αστυνομίας.
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Ξεκίνησε η πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα και η πορεία μαθητών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα, όπου νωρίτερα τα άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση και κινείται στην οδό Εγνατία προς τα δυτικά.

Η Εγνατία είναι κλειστή και στα δύο ρεύματα.

Επί ποδός βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή επεισοδίων.

Οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας

Η πρώτη μαθητική πορεία της ημέρας ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής από τα Προπύλαια και θα κινηθεί προς τη Βουλή.

Στις 18:00 το απόγευμα, η κεντρική πορεία μνήμης θα ξεκινήσει επίσης από τα Προπύλαια και θα διασχίσει τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ενώ στις 21:00 όπως κάθε χρόνο θα υπάρξει συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας, στη διασταύρωση των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Κλειστό θα είναι όλη τη μέρα σήμερα το κέντρο της Αθήνας, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Τροχαίας Αττικής, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα αρχίσουν στις 10 το πρωί και θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενώ απαγορεύσεις στην στάση και τη στάθμευση αρχίζουν από τις 05.00 το πρωί. Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι αύριο στις 07.00 το πρωί.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, από 10.00 ώρα της 06.12.2019 έως την 07.00 ώρα της 07.12.2019, θα πραγματοποιηθούν σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, και από 05.00 ώρα της 06.12.2019 έως την 07.00 ώρα της 07.12.2019, δεν θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς του δήμου Αθηναίων:

– Λ. Αλεξάνδρας σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

– Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

– Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

– Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

– Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

– Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

– Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Φραντζή και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

– Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

– Πειραιώς, στο τμήμα της από την Ιερά Οδό έως την πλατεία Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

– Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

– Ρηγίλλης, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Γεωργίου Β΄ και Βασ. Σοφίας.

– Υψηλάντου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μ. Πετράκη και Ηροδότου.

– Κόκκαλη, Μάρνη, στο τμήμα της από την Πλατεία Βάθης έως την οδό Πατησίων.

– Στουρνάρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαΐμη και Γ΄ Σεπτεμβρίου,

– Μπουμπουλίνας

– Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Μάρνη έως την πλατεία Ομονοίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

H κυκλοφορία θα διακοπεί σε όλο το μήκος των οδών:

– Αθ. Διάκου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Συγγρού, Λ. Βασ. Αμαλίας, Τζωρτζ, Μπόταση, Κάνιγγος, Σολωμού, Καποδιστρίου, Χαλκοκονδύλη, Σπ. Τρικούπη, Θεμιστοκλέους, Εμμ. Μπενάκη, Ζωοδόχου Πηγής, Χαρ. Τρικούπη, Μαυρομιχάλη, Ιπποκράτους, Ασκληπιού, καθώς και στις πλατείες Ομονοίας, Συντάγματος, Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), Κάνιγγος και Εξαρχείων και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Από την αστυνομία παρακαλούνται οι οδηγοί, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Πορείες και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας

Συμμετοχή από πολλά σχολεία της περιοχής αναμένεται να έχει η μαθητική πορεία στο Αγρίνιο, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με το AgrinioNews, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο τελούν υπό κατάληψη οκτώ σχολικές μονάδες. Πρόκειται για το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, το 1ο, 2ο, και 4ο ΓΕΛ Αγρινίου, όπως και το 2ο, 4ο, 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου και Γυμνάσιο Νεάπολης. Αντιθέτως κανονικά γίνεται το μάθημα στο 3ο ΓΕΛ Αγρινίου το οποίο τελούσε χθες υπό κατάληψη.

Οι μαθητές του Αγρινίου καλούν σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Δημάδη. Η πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο αναμένεται να ξεκινήσει λίγο μετά τις 11:30. Υπενθυμίζεται ότι διαδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε πολλές ακόμη πόλεις.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ