Γ. Παπαδόπουλος στο in.gr: «Δεν ξέρουμε αν ο σεισμός στην Κρήτη ήταν ο κύριος»

Ερωτηθείς για το σεισμό στην Κρήτη, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως «δεν ξέρουμε ακόμη αν πρόκειται για την κύρια σεισμική δόνηση. Εχει επακολουθήσει ένας μετασεισμός με μέγεθος 3,4 Ρίχτερ».


Γ. Παπαδόπουλος στο in.gr: «Δεν ξέρουμε αν ο σεισμός στην Κρήτη ήταν ο κύριος» | to10.gr

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.

Από τη νομιμότητα στο Grexit μια τροπολογία δρόμος

Μιλώντας στο in.gr ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, δήλωσε πως ο σεισμός έγινε στις 23:58 και είχε μέγεθος 5,3 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται 40 χλμ δυτικά από την Κάσο, στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου.

Ερωτηθείς αν είναι ο κύριος σεισμός, τόνισε πως «δεν ξέρουμε ακόμη αν πρόκειται για την κύρια σεισμική δόνηση. Εχει επακολουθήσει ένας μετασεισμός με μέγεθος 3,4 Ρίχτερ».

Οπως είπε, «όταν γίνονται στη γειτονιά μας δύο μεγάλοι σεισμοί, όπως ήταν της Αλβανίας και των Αντικυθήρων, τότε πιθανώς να αποσταθεροποιείται το σύστημα στην ευρύτερη περιοχή. Νομίζω ότι αυτό εν μέρει το βλέπουμε τώρα, παρ’ ότι δεν έχουμε ιδιαίτερα μεγάλα μεγέθη».

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

ΠΑΟΚ: Η αγαπημένη ομάδα των Κυβερνήσεων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο