Κακοκαιρία «Ετεοκλής»: Ισχυρές βροχοπτώσεις και στην Αττική

Κακοκαιρία «Ετεοκλής»: Ισχυρές βροχοπτώσεις και στην Αττική

Η νέα κακοκαιρία «χτύπησε» και την Αττική.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας «Ετεοκλής»  δίνοντας σημαντικές βροχοπτώσεις και κατά τόπους καταιγίδες, πλήττοντας και την Αττική.

Από τις πρώτες ώρες έως το μεσημέρι του Σαββάτου σημειώνονται βροχές και καταιγίδες και στην Αττική, οι οποίες παρότι θα είναι σχετικά μικρής διάρκειας υπάρχει πιθανότητα να είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 9 μποφόρ.

«Σαρώνει» ο «Ετεοκλής»

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα Σάββατο 14/12, επικρατεί κακοκαιρία σχεδόν σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά, τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το μεσημέρι στα δυτικά και από το απόγευμα σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα.

Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 και στο Ιόνιο 9 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Σταδιακή εξασθένηση το μεσημέρι στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες στην Αττική, οπότε σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 15 βαθμούς κελσίου

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές από το μεσημέρι. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και σταδιακά από το μεσημέρι βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 9 και 13 βαθμούς κελσίου.

Τι αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος

Ο μετεωρολόγος και βουλευτή της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στο facebook ανέφερε ότι :

«Αύριο Σάββατο θα βρέξει αρκετά ! Επίσης θα εκδηλωθούν καταιγίδες αλλά θα πνέουν και ισχυροί άνεμοι ! Ασφαλώς και αναφέρομαι σχεδόν για κάθε γωνιά της επικράτειας και προφανώς συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής !».

Αύριο Σάββατο θα βρέξει αρκετά ! Επίσης θα εκδηλωθούν καταιγίδες αλλά θα πνέουν και ισχυροί άνεμοι ! Ασφαλώς και…

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Καλλιάνος – Giannis Kallianos στις Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019

 

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω του «Ετεοκλή»

Η κακοκαιρία έχει παρουσιάσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν, από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Κυκλάδες, ενώ για Αργοσαρωνικό φεύγουν μόνο τα συμβατικά πλοία.

Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Κυκλάδες. Επίσης, δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια Κυλλήνη- Κεφαλονιά.

Οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν καλό θα είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ