Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης- ΝΔ με αιχμή την ονομασία της ΠΓΔΜ

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης- ΝΔ με αιχμή την ονομασία της ΠΓΔΜ

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. «Είναι δυνατόν η κυβέρνηση να μη λέει ποια είναι η θέση με την οποία διαπραγματεύεται το Σκοπιανό; », είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στον Real FM, καλώντας τον Δημήτρη Τζανακόπουλο «να μην κρύβεται». «Εμείς πήγαμε στη Βουλή, παρουσιάσαμε τη θέση μας για το Σκοπιανό, […]

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Είναι δυνατόν η κυβέρνηση να μη λέει ποια είναι η θέση με την οποία διαπραγματεύεται το Σκοπιανό; », είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στον Real FM, καλώντας τον Δημήτρη Τζανακόπουλο «να μην κρύβεται».

«Εμείς πήγαμε στη Βουλή, παρουσιάσαμε τη θέση μας για το Σκοπιανό, όταν ήμουν ΥΠΕΞ, διαμορφώσαμε την εθνική θέση (πλην ΛΑΟΣ) και με αυτή πήγαμε και πετύχαμε το Βουκουρέστι. Την ίδια θέση έχουμε και σήμερα. Αυτοί οφείλουν να απαντήσουν εάν άλλαξαν θέση» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να διαπραγματεύεται για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα και να κρύβει από τον ελληνικό λαό και τη Βουλή τη θέση της.

«Η κ. Μπακογιάννη επιβεβαίωσε την ανεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που στη μανία της να αποσταθεροποιήσει τη χώρα πριν βγούμε οριστικά από τα μνημόνια, δεν λογαριάζει ούτε εθνικά θέματα, ούτε τίποτα», απαντούν κυβερνητικές πηγές.

«Τη διαβεβαιώνουμε πως για άλλη μία φορά θα μείνει με την όρεξη. Οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019. Και μέχρι τότε η σημερινή σταθερή και υπεύθυνη κυβέρνηση θα έχει βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, που οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ την έριξαν, ενώ με την ίδια υπευθυνότητα θα εργαστεί για διέξοδο και στο ονοματολογικό, που επίσης οι κυβερνήσεις του χθες μας κληροδότησαν» πρόσθεσαν οι πηγές του Μαξίμου.

«Εντός του 2018 με δεδομένη τη στάση των Σκοπίων ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας για λύση ενός προβλήματος που μας κληροδότησε η ΝΔ», το μήνυμα νωρίτερα από τον ίδιο σταθμό του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.  Για τη στάση των ΑΝΕΛ είπε ότι οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί με τους γείτονες θα περάσει από το κοινοβούλιο και σημείωσε ότι δεν υπάρχει απόφαση για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Υπενθύμισε πως έχουν ψηφιστεί προγραμματικές δηλώσεις και κατά τις πρώτες αλλά και τις δεύτερες εκλογές με τις οποίες έχει καθοριστεί η θέση της κυβέρνησης στα μεγάλα ζητήματα.

«Προϋπόθεση για να συνεχιστεί ο δημόσιος διάλογος για το θέμα της ΠΓΔΜ είναι η ύπαρξη επίσημης, ενιαίας, θέσης από την πλευρά της κυβέρνησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, τονίζοντας σε διαφορετική περίπτωση η κυβέρνηση αυτή δεν έχει την εμπιστοσύνη και των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, άρα δεν υπάρχει κυβέρνηση. «Είναι προφανές ότι οι κυβερνητικοί εταίροι δεν ομονοούν σε ένα μείζον εθνικό θέμα», πρόσθεσε.

«Δεν δεχόμαστε τον όρο “Μακεδονία”. Συμπυκνώνει αλυτρωτισμό», ανέφερε ωστόσο ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης. Τόνισε πως το κόμμα του θα καταψηφίσει μια σύνθετη ονομασία, προκρίνοντας την διεξαγωγή δημοψηφίσματος εφόσον υπάρξει διακρατική συμφωνία. «Θα αποδεχθούμε αυτό που θα ψηφίσει ο ελληνικός λαός», είπε ο κ.Σγουρίδης.

vouli


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ