Πότε θα μπουν τα 700 ευρώ στους λογαριασμούς από το κοινωνικό μέρισμα

Πότε θα μπουν τα 700 ευρώ στους λογαριασμούς από το κοινωνικό μέρισμα

Εγκρίθηκαν πάνω από 267.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Πάνω από 266.000 αιτήσεις εγκρίθηκαν για το φετινό κοινωνικό μέρισμα.

Τα 700 ευρώ για κάθε νοικοκυριό του οποίου η αίτηση εγκρίθηκε θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό που δήλωσε στην ιστοσελίδα koinonikomerisma.gr την προσεχή Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου ή, το αργότερο, την Τρίτη 31 του μηνός.

Όσοι θεωρούν ότι αποκλείστηκαν άδικα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα θα έχουν περιθώριο να υποβάλουν ένσταση έως τις 15 Ιανουαρίου. ο σύστημα θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τότε μόνο για την υποδοχή ενστάσεων.

Το κοινωνικό μέρισμα

Τα 700 ευρώ του φετινού κοινωνικού μερίσματος θα καταβληθούν εφάπαξ μία φορά σε κάθε νοικοκυριό.

Ωφελούμενοι που ανήκουν σε περισσότερες της μίας κατηγορίες δικαιούχων δεν δικαιούνται πολλαπλό επίδομα.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες των δικαιούχων είναι:

– Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.

– Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή θα περιληφθούν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.

– Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης είναι βραχυχρόνια άνεργοι και έχουν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Και σ’ αυτή την κατηγορία θα περιληφθούν οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.

– Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τις διευκρινίσεις που δόθηκαν δικαιούχοι οι οποίοι στις φορολογικές τους δηλώσεις δεν είχαν δηλώσει το ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών, καθώς και δικαιούχοι οι οποίοι είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμενα 7 έτη και οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν, κλήθηκαν να υποβάλουν εκ νέου αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να λάβουν το μέρισμα.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έχουν αφήσει εδώ και μέρες ανοιχτό το ενδεχόμενο να καλυφθούν και άλλοι δικαιούχοι μετά την Πρωτοχρονιά, εφόσον εντοπιστούν αδικίες που δεν επιλύθηκαν και υπό την προϋπόθεση ότι το δημοσιονομικό κόστος θα είναι ανεκτό για τον προϋπολογισμό του 2020.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ