Αγωγός της χρεοδουλοπαροικίας ο East Med λέει το ΜέΡΑ25

Αγωγός της χρεοδουλοπαροικίας ο East Med λέει το ΜέΡΑ25

Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη χαρακτηρίζει τον East Med ως «αγωγό της χρεοδουλεοπαροικίας» που δίνει ερείσματα στην Τουρκία για νέες εντάσεις στο Αιγαίο και κάνει λόγο για οικονομικό, οικολογικό και γεωπολιτικό κόστος του αγωγού για την Ελλάδα.

Κατά του ενεργειακού αγωγού East Med τάσσεται το ΜέΡΑ25.

Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, στον απόηχο των υπογραφών που έπεσαν στην Αθήνα, μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του στην κατασκευή του αγωγού με κατηγορηματικό τρόπο. «Το ΜέΡΑ25 ζητά απερίφραστα: Κανένας αγωγός να μην διαπερνά ελληνική γη ή θάλασσα. Τόσο απλά!» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος του κ. Βαρουφάκη.

Κόστος

Στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 υπενθυμίζει ότι «από την πρώτη μέρα ίδρυσής του προειδοποιεί για τις εξορύξεις, τους αγωγούς, τα ορυκτά καύσιμα: Μόνο κόστος έχουν. Κανένα απολύτως όφελος για το λαό μας» και προσθέτει ότι έχουν κόστος οικολογικό και οικονομικό «καθώς μόνο οι πολυεθνικές θα κερδίζουν την ώρα που η ελληνική οικονομία καθηλώνεται στις τεχνολογίες του 20ου αιώνα (αντί να στοχεύει στην Πράσινη Βιομηχανική και Αγροτική Επανάσταση).

Παράλληλα το MέΡΑ25 κάνει λόγο και για γεωπολιτικό κόστος «καθώς οι αγωγοί και τα τρυπάνια στις θάλασσες και στη στεριά δημιουργούν λαμπρό πεδίο δόξας για όποιον έχει να κερδίσει, οικονομικά και στρατηγικά, από την αύξηση των εντάσεων στην περιοχή»

Το άρμα Τραμπ Νετανιάχου

H υπογραφή του EastMed επιβεβαιώνει τη θέση μας αυτή, υποστηρίζει το ΜέΡΑ25 και υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση ΝΔ, συνεχίζοντας στο ακέραιο την πολιτική της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, προσδένει την Ελλάδα στο άρμα των Τραμπ-Νετανιάχου που, μαζί με τις πετρελαϊκές πολυεθνικές, εργάζονται συστηματικά για την εξόντωση της ειρήνης στην Α. Μεσόγειο. Πρόκειται για πρόσδεση που ξεκίνησε με το 1ο Μνημόνιο επί πρωθυπουργίας Γιώργου Α. Παπανδρέου, μετατράπηκε σε πυλώνα της νέας εθνικοφροσύνης στις μέρες του 2ου Μνημονίου επί κυβέρνησης Σαμαρά, ακολουθήθηκε ακόμα πιο πιστά από τις κυβερνήσεις Τσίπρα που υπέγραφαν το 3ο και 4ο Μνημόνιο, και συνεχίζεται τώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Το ΜέΡΑ25 προσθέτει ότι, «ο αγωγός της Χρεοδουλοπαροικίας μας παρουσιάζεται ως αντίβαρο στην Τουρκία. Παρουσιάζουν τον EastMed ως το… υπερόπλο της χώρας έναντι της διεκδικητικότητας του Προέδρου Ερντογάν την ώρα που αποξενώνει την Ελλάδα τόσο από τον αραβικό κόσμο όσο και από το διεθνές οικολογικό κίνημα δίνοντας στον τούρκο πρόεδρο ερείσματα στο εσωτερικό και εξωτερικό της Τουρκίας για νέες εντάσεις στο Αιγαίο».

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής την αντίθεση του είχε εκφράσει το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ είχαν χαιρετίσει την υπογραφή της συμφωνίας για τον East Med στις 2 Ιανουαρίου στην Αθήνα, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου και του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο