Αγωνία για το πλήρωμα του ακυβέρνητου πλοίου στο Μυρτώο πέλαγος

Αγωνία για το πλήρωμα του ακυβέρνητου πλοίου στο Μυρτώο πέλαγος

Το φορτηγό πλοίο, το οποίο μεταφέρει σιδηρομετάλλευμα και έχει πλήρωμα 22 άτομα, εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέα

Κορυφώνεται η αγωνία για το ακυβέρνητο, λόγω απώλειας του πηδαλίου και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, φορτηγό πλοίο «AEOLOS, το οποίο πλέει στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηριού Μαλέα, στο Μυρτώο Πέλαγος.

Το φορτηγό πλοίο, το οποίο μεταφέρει σιδηρομετάλλευμα και έχει πλήρωμα 22 άτομα, εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέα.

Στις 21:00 το βράδυ αναμένεται να φθάσει από τον Πειραιά ρυμουλκό σκάφος προκειμένου να παράσχει βοήθεια στο φορτηγό πλοίο, ενώ σε διαρκή επικοινωνία με τον πλοίαρχο βρίσκεται το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

Παράλληλα, τα στελέχη του Λιμενικού επικοινωνούν και με τους πλοιάρχους των παραπλεόντων πλοίων που έχουν δεσμευτεί, προκειμένου να συνδράμουν στο ακυβέρνητο πλοίο.

Καλά στην υγεία τους οι ναυτικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 22 ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες παραμένουν ιδιαίτερα δυσμενείς, καθώς οι άνεμοι είναι βόρειοι και έχουν ένταση 10 μποφόρ.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Diliskelesi Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα San Nicolas Αργεντινής έμφορτο με 19.273,42 μ.τ. σιδηρομεταλλεύματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ