Δύτες βούτηξαν στον Θερμαϊκό για να ανασύρουν πατίνια

Δύτες βούτηξαν στον Θερμαϊκό για να ανασύρουν πατίνια

Στα νερά του Θερμαϊκού βούτηξαν το πρωί της Κυριακής επαγγελματίες δύτες για να ανασύρουν ηλεκτρικά πατίνια που πέταξαν ασυνείδητοι στη θάλασσα.

Στα νερά του Θερμαϊκού βούτηξαν το πρωί της Κυριακής επαγγελματίες δύτες για να ανασύρουν ηλεκτρικά πατίνια που πέταξαν ασυνείδητοι στη θάλασσα.

Τέσσερις δύτες της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Ενάλειο Ινστιτούτο Ιππόκαμπος» με την υποστήριξη έξι ειδικών από τη στεριά θα σαρώσουν τα νερά του Θερμαϊκού από τον Λευκό Πύργο μέχρι το ύψος του Μακεδονία Παλλάς για την ανεύρεση των πεταμένων πατινιών.

Πρόκειται για τη δεύτερη φάση της επιχείρησης που ξεκίνησε ο δήμος Θεσσαλονίκης στις αρχές της εβδομάδας, όπου συνεργεία του δήμου ψάρεψαν από την παλιά παραλία περί τα 50 πατίνια.

Το δύσκολο εγχείρημα των δυτών

Όπως τόνισε ο δύτης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου, Κώστας Κατσιούλης, τα νερά του Θερμαϊκού σε αυτό το ύψος είναι βαθύτερα για αυτό χρειάστηκε η συμβολή των δυτών, που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

«Η απόσταση που θα φτάσουμε από τα κριπιδώματα είναι περίπου στα δέκα μέτρα», τόνισε ο ίδιος, σημειώνοντας πως η δράση δυσχεραίνεται από τη χαμηλή ορατότητα λόγω των ακαθάρτων νερών του Θερμαϊκού και της συννεφιάς που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη σήμερα. Μιλώντας για την οικολογική καταστροφή που συντελείται από την ρίψη πατινιών, ο κ. Κατσιούλης επεσήμανε: «Ό,τι δεν προέρχεται από τη φύση και βρίσκεται μέσα στο νερό είναι επικίνδυνο. Άμεσα και έμμεσα όλα αυτά καταλήγουν στο πιάτο μας».

Ανασύρθηκα τρία πατίνια

Ήδη έχουν ανασυρθεί τρία πατίνια, ενώ ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας, Σωκράτης Δημητριάδης που βρίσκεται στο σημείο εκτιμά ότι θα ανασυρθεί μεγάλος αριθμός πατινιών.

«Υπάρχει μία στρεβλή άποψη ορισμένων ανθρώπων ότι αυτό ενδεχομένως είναι μία μόδα, αλλά είναι μία χαζομάρα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Δημητριάδης, υπογραμμίζοντας πως ο δήμος θα υλοποιεί μηνιαίους ελέγχους στον Θερμαϊκό για να βλέπει αν υπάρχουν μέσα πατίνια. Παράλληλα, τόνισε πως για τους ασυνείδητους που θα πιάνονται επ αυτοφώρω να τα πετούν στη θάλασσα θα κινούνται οι απαραίτητες ποινικές διαδικασίες για καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ