Συγκλονίζει αμερικανός στρατιώτης στο Ιράκ – «Ήμουν 100% έτοιμος να πεθάνω»

Συγκλονίζει αμερικανός στρατιώτης στο Ιράκ – «Ήμουν 100% έτοιμος να πεθάνω»

Ο Akeem Ferguson βρισκόταν σε καταφύγιο στο Ιράκ, όταν πληροφορήθηκε για επικείμενη επίθεση του Ιράν. Εξι πύραυλοι κατευθύνονταν προς το μέρος της βάσης

«Ήμουν 100% έτοιμος να πεθάνω». Αυτά είναι, μεταξύ άλλων, τα λόγια αμερικανού στρατιώτη ο οποίος βρισκόταν εντός της βομβαρδισμένης αεροπορικής βάσης Al-Asad στο Ιράκ, η οποία αποτέλεσε στόχο του Ιράν.

Ο Akeem Ferguson βρισκόταν σε καταφύγιο, όταν πληροφορήθηκε για επικείμενη επίθεση του Ιράν. Εξι πύραυλοι κατευθύνονταν προς το μέρος της βάσης.

Η πλάκα από σκυρόδεμα που τον κάλυπτε προσέφερε ελάχιστη προστασία από τα βλήματα που είχαν στόχο τα αμερικανικά στρατεύματα.

«Περίμενα στο όπλο μου, έβαλα το κεφάλι μου κάτω και προσπάθησα να βρω ένα ευχάριστο μέρος. Ετσι άρχισα να τραγουδάω μέσα μου στις κόρες μου» δηλώνει μια εβδομάδα μετά την επίθεση ο αμερικανός λοχίας, μιλώντας στο CNN.

«Και απλά περίμενα. Ηλπιζα οτιδήποτε συμβεί να τελειώσει γρήγορα» προσθέτει. «Ήμουν 100% έτοιμος να πεθάνω».

Ο Ferguson επέζησε χωρίς κάποιο τραυματισμό μαζί με τα υπόλοιπα αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονταν στη βάση, κάνοντας λόγο «θαύμα» που δεν υπήρξαν θύματα.

Είχαν ενημερωθεί για την επίθεση

Σε αυτό πάντως, καθοριστικό ρόλο συνέβαλε το γεγονός ότι το προσωπικό της βάσης ήταν ενήμερο για την ιρανική επίθεση της περασμένης Τρίτης στην βάση Al-Asad.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, τα περισσότερα στρατεύματα της βάσης είτε είχαν αποχωρήσει είτε είχαν μπει στα καταφύγια δύο ώρες πριν αρχίσουν οι πρώτες βολές από το έδαφος του Ιράν. Εξ’ ου και δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες, όπως έσπευσε να διαβεβαιώσει άμεσα ο αμερικανός πρόεδρος σε διάγγελμά του

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ