Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία των πολιτών σε 33 χώρες δεν εμπιστεύεται τον Τραμπ

Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία των πολιτών σε 33 χώρες δεν εμπιστεύεται τον Τραμπ

Σύμφωνα με έρευνα της Pew Research Center το 64% των ερωτηθέντων απάντησαν πως δεν εμπιστεύεται τον Τραμπ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Αρνητική φαίνεται πως είναι η εικόνα που «βγάζει» προς τα έξω ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με έρευνα της Pew Research Center, η οποία διεξήχθη το καλοκαίρι και την άνοιξη του 2019 σε 33 χώρες, το 64% των ερωτηθέντων απάντησαν πως δεν εμπιστεύεται τον Τραμπ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Μάλιστα, η αρνητική γνώμη για τον Τραμπ φαίνεται να είναι αρκετά δημοφιλής στη δυτική Ευρώπη, καθώς περισσότεροι από τα τρία τέταρτα των πολιτών σε Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία, Ισπανία και Νορβηγία δεν εμπιστεύονται την πολιτική του Τραμπ, προτιμώντας την πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα.

Σημειώνεται ωστόσο πως η τρέχουσα έρευνα παρατηρεί μια ανοδική τάση σε ορισμένες χώρες από το 2018 στη δημοτικότητα του Τραμπ.

Η έρευνα διαπιστώνει ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης στον πρόεδρο των ΗΠΑ οφείλεται στην πολιτική που ακολουθεί. Συγκεκριμένα, το 68% των ερωτηθέντων λέει ότι απορρίπτει τις αυξήσεις στους δασμούς των ΗΠΑ στα εισαγόμενα αγαθά.

Το 66% αντιτίθεται στην απόσυρση της διοίκησης του Τραμπ από διεθνείς συμφωνίες για το κλίμα, ενώ το 60% αποδοκιμάζει την πρόταση του Τραμπ να χτίσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Οι περισσότεροι επίσης αντιτίθεται στους αυστηρότερους κανόνες που αφορούν τους μετανάστες καθώς και στην απόσυρσή του από τη συμφωνία πυρηνικών όπλων του Ιράν.

Διχασμένοι φαίνονται ωστόσο οι πολίτες όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται ο Τραμπ τις σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα.

Στήριξη από την δεξιά

Οι υποστηρικτές των δεξιών λαϊκιστικών κομμάτων είναι επίσης πιο πιθανό να υποστηρίξουν τις βασικές πολιτικές του Τραμπ.

Για παράδειγμα, το 67% των ανθρώπων που έχουν θετική άποψη για το Κόμμα της Εθνικής Συσπείρωσης. υποστηρίζουν τη μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ, αλλά μόνο το 22% λέει το ίδιο μεταξύ εκείνων που δεν είναι υποστηρικτές του.

Υπάρχει ένα κενό 40 ποσοστιαίων μονάδων σε αυτό το θέμα μεταξύ υποστηρικτών και μη υποστηρικτών του AfD και των Σουηδών Δημοκρατικών.

Παρόμοια σημαντικά κενά εμφανίζονται μεταξύ στους υποστηρικτές και μη των δεξιών κομμάτων στην Πολωνία, την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ισπανία, την Τσεχική Δημοκρατία και την Ουγγαρία.

Οι επαφές με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Αντίθετα πιο θετικά αντιμετώπισαν οι ερωτώμενοι στην έρευνα τις ενέργειες του Τραμπ όσον αφορά τις απευθείας επαφές του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Συγκεκριμένα το 75% των πολιτών Σε Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία, Ισπανία και Ολλανδία δεν εμπιστεύονται τον Τραμπ. Ακόμα μεγαλύτερο είναι το ποσοστό στο ερώτημα αυτό στο Μεξικό με το 89% όσων συμμετείχαν στην ερεύνα από τη χώρα αυτή να απαντούν ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Τις περισσότερες αρνητικές ψήφους ο Τραμπ

Στην έρευνα μετρήθηκε η αποδοχή συνολικά πέντε ηγετών με τον Τραμπ να συγκεντρώνει τις περισσότερες αρνητικές ψήφους ενώ χαμηλή ήταν η εμπιστοσύνη των συμμετεχόντων για τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

Τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκέντρωσε, αντίθετα, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ