Βιασμός 19χρονης στην Κύπρο: Έφεση κατά της καταδίκης της άσκησε η Βρετανίδα

Βιασμός 19χρονης στην Κύπρο: Έφεση κατά της καταδίκης της άσκησε η Βρετανίδα

Οι συνήγοροι της νεαρής ζητούν να ανατραπεί η καταδίκη για πρόκληση δημόσιας βλάβης, υποστηρίζοντας ότι η δικαστική διαδικασία στην Κύπρο παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα της πελάτισσάς τους.

Έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης εις βάρος της για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης, άσκησε η 19χρονη Βρετανίδα, η οποία κατηγορήθηκε για ψευδή καταγγελία βιασμού.

Οι συνήγοροι της νεαρής ζητούν να ανατραπεί η καταδίκη για πρόκληση δημόσιας βλάβης, υποστηρίζοντας ότι η δικαστική διαδικασία στην Κύπρο παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα της πελάτισσάς τους.

Ο δικηγόρος Μάικλ Πόλακ από την οργάνωση Justice Abroad δήλωσε ότι η αντιμετώπιση της 19χρονης και των νομικών της εκπροσώπων ήταν «σε σαφή αντίθεση» με τη μεταχείριση των μαρτύρων και των κατηγόρων.

Η νεαρή Βρετανίδα επέστρεψε στο σπίτι της στην Αγγλία στις 8 Ιανουαρίου, αμέσως μετά από την απαγγελία της ποινής σε βάρος της, που ήταν τετράμηνη φυλάκιση με αναστολή.

«Κρίσιμη στιγμή» για την Κύπρο

Οι ακτιβίστριες στην Κύπρο χαρακτηρίζουν την αποφασιστικότητα της 19χρονης Βρετανίδας, να ανατρέψει τους ισχυρισμούς ότι ψεύδεται πως υπέστη ομαδικό βιασμό.

«Αυτή είναι μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Κύπρο όσον αφορά τα δικαιώματα των γυναικών στα δικαστήριά μας» αναφέρει στον βρετανικό Guardian, η Αργεντούλα Ιωάννου, η οποία απογοητεύτηκε από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η υπόθεση.

«Για πρώτη φορά, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας θα πρέπει να αποφασίσει αν η γυναίκα αυτή είχε μια δίκαιη δίκη, εάν παραβιάστηκαν τα δικαιώματά της και εάν η δημοκρατία μας εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της ως κράτος μέλος της ΕΕ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ