Τον χαβά του ο Τσαβούσογλου: Ανώριμη η συμπεριφορά της Ελλάδας

Τον χαβά του ο Τσαβούσογλου: Ανώριμη η συμπεριφορά της Ελλάδας

Να ανεβάσει ξανά τους τόνους με την Ελλάδα επιχειρεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με δηλώσεις του στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός

Να ανεβάσει ξανά τους τόνους με την Ελλάδα επιχειρεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με δηλώσεις του στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Επιχειρώντας, για μια ακόμα φορά και κόντρα σε όσα είπε στην επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Μάικ Πομπέο, να υποβαθμίσει το ρόλο της χώρας μας στην ανατολική Μεσόγειο, τόνισε πως «η Ελλάδα έρχεται στην επικαιρότητα μόνο για την υπογραφή της συμφωνίας με την Λιβύη για την οριοθέτηση θαλάσσιας δικαιοδοσίας».

Παράλληλα, μιλώντας στο δίκτυο NTV, κατηγόρησε μάλιστα την Ελλάδα ότι αξιολογεί με «στενή οπτική» τα πράγματα και είπε ότι η επικαιρότητα στο Βερολίνο «δεν ήταν αυτό».

«Εκεί έρχεται μόνο για να φέρει στην ατζέντα τη συμφωνία για τις ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας που υπογράψαμε εμείς εκεί αλλά αυτό δεν ήταν στην ατζέντα του Βερολίνου. Το δικό μας ενδιαφέρον είναι να εξασφαλιστεί η εκεχειρία στη Λιβύη. Το γεγονός ότι η Ελλάδα επιλέγει κάποιον που δεν είναι νόμιμος έναντι της νόμιμης κυβέρνησης δείχνει επίσης ότι η θέση της είναι λάθος» είπε.

Πρόσθεσε πως, «δεν είναι μία ώριμη συμπεριφορά αυτή. Ο γείτονάς μας η Ελλάδα πρέπει επίσης να πείσει τον Ε/κ τομέα, όπως χαρακτήρισε της Κυπριακή Δημοκρατία, να δείξει μία στάση που να αποδέχεται τη μοιρασιά στην Ανατολική Μεσόγειο.Μέχρι σήμερα προσπάθησαν να αποκλείσουν την Τουρκία».

«Στην ατζέντα του Βερολίνου δεν ήταν οι συμφωνίες Λιβύης-Τουρκίας. Στην ατζέντα ήρθε το θέμα των μισθοφόρων που αποστέλλονται στην περιοχή.Υπήρχαν προτάσεις ώστε κανείς να μη στείλει πρόσθετη δύναμη.Όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι θα συμμορφωθούν με αυτό, εφόσον η εκεχειρία συνεχίζεται».

Επίσης ανέφερε πως, «όπως είπαμε στο τέλος της συνάντησης, πρόθεσή μας είναι να συνεχιστεί η κατάπαυση του πυρός κι όχι οι συγκρούσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ