Σεισμός στην Τουρκία : Στον «χορό» των Ρίχτερ η χώρα

Σεισμός στην Τουρκία : Στον «χορό» των Ρίχτερ η χώρα

Ο τελευταίος και μεγαλύτερος μετασεισμός ήταν μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 21:03 (ώρα Ελλάδας).

Δεκάδες μετασεισμοί μεγέθους που αγγίζουν τα 5 Ρίχτερ σημειώθηκαν την πρώτη ώρα μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ στην Τουρκία με επίκεντρο την πόλη Σιβρίτζε, στην επαρχία Ελαζίγ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Ο τελευταίος και μεγαλύτερος μετασεισμός μάλιστα, ήταν μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 21:03 (ώρα Ελλάδας).

Τι λένε οι σεισμολόγοι
Οπως επιβεβαίωσαν οι σεισμολόγοι, οι αρκετοί μετασεισμοί θεωρούνται φυσιολογικό γεγονός, προειδοποίησαν ωστόσο προειδοποιούν για μεγάλου μεγέθους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για έναν σφοδρότατο σεισμό και παρατήρησε ότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως ενεργοποιήθηκε το ρήγμα της ανατολικής Ανατολίας.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι το εν λόγω ρήγμα της ανατολικής Ανατολίας δίνει συνήθως σεισμικές δονήσεις της τάξης των 7 Ρίχτερ.

Υπογράμμισε, δε, ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει, καθώς λόγω του γεγονός ότι ήταν πολύ επιφανειακός ακολουθούν ισχυροί μετασεισμοί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ