Τουρκία : Χρήστες του internet γίνονται στόχοι των αρχών ως προβοκάτορες

Τουρκία : Χρήστες του internet γίνονται στόχοι των αρχών ως προβοκάτορες

Τούρκος εισαγγελέας άρχισε σήμερα έρευνες σε βάρος 50 προσώπων που κατηγορούνται ότι μοιράσθηκαν «προκλητικά περιεχόμενα» σχετικά με τον ισχυρό σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στην ανατολική Τουρκία.

Τούρκος εισαγγελέας άρχισε σήμερα έρευνες σε βάρος 50 προσώπων που κατηγορούνται ότι μοιράσθηκαν «προκλητικά περιεχόμενα» σχετικά με τον ισχυρό σεισμό που την Παρασκευή στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στην ανατολική Τουρκία, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας κατηγόρησε τους χρήστες του Ίντερνετ, σε βάρος των οποίων διεξάγονται οι έρευνες, ότι «δημιούργησαν πανικό, φόβο και ανησυχία» στους κόλπους του πληθυσμού και ότι «εξύβρισαν τα όργανα και τους θεσμούς της Τουρκικής Δημοκρατίας και του τουρκικού λαού».

Οι άνθρωποι αυτοί κατηγορούνται κυρίως ότι μοιράσθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ψευδείς εικόνες σε σχέση με τον σεισμό, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης.

Το Σάββατο ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε προειδοποιήσει τους «προβοκάτορες» αναφέροντας πως θα αρχίσουν έρευνες σε βάρος οποιουδήποτε επιδιώξει να δημιουργήσει «άνεμο πανικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ο μεγέθους 6,7 βαθμών σεισμός, που έπληξε το βράδυ της Παρασκευγής την επαρχία Ελαζίγ, στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους ενώ πολλοί έχουν τραυματισθεί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα από τις αρχές.

Σήμερα το πρωί, χιλιάδες διασώστες εξακολουθούσαν να ερευνούν τα συντρίμμια πολυκατοικιών που κατέρρευσαν αναζητώντας επιζώντες, ενώ οι αρχές έχουν διευκρινίσει πως περίποιυ 2.000 κατοικίες βρίσκονται «σε κρίσιμη κατάσταση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ