Αεροπορική τραγωδία στο Αφγανιστάν: Αμερικανικό το αεροσκάφος που συνετρίβη

Αεροπορική τραγωδία στο Αφγανιστάν: Αμερικανικό το αεροσκάφος που συνετρίβη

Οπως δήλωσαν στο Reuters αμερικανοί αξιωματούχοι που δεν κατονομάζονται, δεν υπάρχουν ενδείξεις έως τώρα ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε. Ο ένας από τους δυο αμερικανούς αξιωματούχους ανέφερε, μάλιστα, ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν λιγότερα από δέκα άτομα

Τους ισχυρισμούς των Ταλιμπάν ότι το αεροπλάνο, το οποίο συνετρίβη στο Αφγανιστάν με 83 επιβάτες, ανήκε στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν αμερικανοί αξιωματούχοι.

Οπως δήλωσαν στο Reuters αμερικανοί αξιωματούχοι που δεν κατονομάζονται, δεν υπάρχουν ενδείξεις έως τώρα ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε. Ο ένας από τους δυο αμερικανούς αξιωματούχους ανέφερε, μάλιστα, ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν λιγότερα από δέκα άτομα.

Δείτε επίσης: Αποφυλακίστηκε το πρώην διευθυντικό στέλεχος της Siemens Πρόδρομος Μαυρίδης
Σύμφωνα με πληροφορίες που όμως δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει οι Αμερικανοί, το αεροπλάνο μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό στην περιοχή Γάζνι. Όλα τα μέλη του προσωπικού που επέβαιναν σε αυτό είναι νεκρά, ανάμεσά τους υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Εικόνες και βίντεο, των οποίων πάντως η εγκυρότητα δεν επιβεβαιώνεται ακόμη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους Bombardier E-11A.

Το επίσημο σχόλιο των ΗΠΑ
Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης Στρατού (CENTCOM), τα δημοσιεύματα για την «κατάρριψη του αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους στο Αφγανιστάν» περιέχονται εις γνώσιν του αμερικανικού στρατού.

«Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ γνωρίζει τις αναφορές για τη συντριβή αμερικανικού αεροσκάφους στο Αφγανιστάν. Παρακολουθούμε την κατάσταση και θα δημοσιεύσουμε πρόσθετες πληροφορίες, όταν αυτό καταστεί δυνατό» επεσήμανε ο Μπεθ Ριόρνταν.

Οι ισχυρισμοί των Ταλιμπάν
Από την πλευρά του, ​ο εκπρόσωπος της αφγανικής οργάνωσης γνωστοποίησε ότι όλοι οι επιβαίνοντες, 83 στον αριθμό, είναι νεκροί. Ανάμεσα σ’ αυτούς συγκαταλέγονταν και αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της CIA.

«Στρατιωτικό αεροσκάφος των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων συνετρίβη… στην επαρχία Γάζνι» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Το χρονικό της συντριβής
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος φαίνεται ότι εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από τη Καμπούλ.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες πριν συντριβεί στο έδαφος.

Η Arian Afghan Airlines (AAN), που περιλαμβάνεται στον μαύρο κατάλογο με τις αεροπορικές εταιρείες στις οποίες απαγορεύεται να πετούν στον εναέριο χώρο της ΕΕ, συχνά δανείζει τα αεροσκάφη της στον αφγανικό στρατό για τη μεταφορά στρατιωτών.

Εκτός από την ΑΑΝ το Αφγανιστάν διαθέτει μία ακόμη αεροπορική εταιρεία, την ιδιωτική Kam Air, η οποία επίσης περιλαμβάνεται στον μαύρο κατάλογο της ΕΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ