Νέος ισχυρός σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Κάρπαθο

Νέος ισχυρός σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Κάρπαθο

Το επίκεντρο του «ασθενή», σύμφωνα με το Ινστιτούτο, σεισμού απείχε 490 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:34 στον θαλάσσιο χώρο 77 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Καρπάθου, γνωστοποίησε με ανακοίνωση που διένειμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Το επίκεντρο του «ασθενή», σύμφωνα με το Ινστιτούτο, σεισμού απείχε 490 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Σεισμός 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε καταγραφεί το μεσημέρι της Πέμπτης μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από την Κάρπαθο.

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στην περιοχή

Ανησυχία, ωστόσο είχε προκάλεσε ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ, τα ξημερώματα της Πέμπτης, στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα σε Κάρπαθο και Ρόδο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 78 χλμ. νοτιοανατολικά της Καρπάθου και το εστιακό του βάθος  στα 27,9 χλμ.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο έδωσε τον σεισμό στα 5,4 Ρίχτερ. Ο σεισμός σημειώθηκε στην ίδια περιοχή με τον προηγούμενο που είχε πλήξει τα νησιά του Αιγαίου.

Λίγο πριν την εκδήλωση των 5,1 Ρίχτερ, είχαν καταγραφεί τρεις σεισμικές δονήσεις κατά μήκος του ίδιου ρήγματος και μέχρι την Κάρπαθο. Ο πρώτος ήταν μεγέθους 3,3 βαθμών, ο δεύτερος 3,4 και ο τρίτος 3,6 Ρίχτερ.

Οκτώ λεπτά μετά τη σεισμική δόνηση των 5,1, καταγράφηκαν δύο σεισμοί μεγέθους 3,9 Ρίχτερ, με απόσταση λίγων δευτερολέπτων μεταξύ τους. Στις 04:10 τα ξημερώματα ακολούθησε μεγαλύτερος μετασεισμός, μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί σεισμός 4,6 Ρίχτερ το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ χτες, Πέμπτη σημειώθηκε ακόμα ένας ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην περιοχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ