Μαίνονται οι συγκρούσεις στη Συρία – 25 νεκροί σε μία ημέρα

Μαίνονται οι συγκρούσεις στη Συρία – 25 νεκροί σε μία ημέρα

Ο τελευταίος απολογισμός ανεβάζει σε 25 τον αριθμό των αμάχων που σκοτώθηκαν σε λιγότερο από 24 ώρες από τους βομβαρδισμούς των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και των ρώσων συμμάχων τους, κυρίως στο δυτικό τμήμα του Χαλεπιού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Τουλάχιστον 5 άμαχοι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, σκοτώθηκαν σήμερα την αυγή από νέες αεροπορικές επιδρομές των ρωσικών δυνάμεων στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, όπου οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από τη Μόσχα, εντείνουν τους βομβαρδισμούς τους στο τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών και των ανταρτών, σύμφωνα με μκο.

Ο τελευταίος απολογισμός ανεβάζει σε 25 τον αριθμό των αμάχων που σκοτώθηκαν σε λιγότερο από 24 ώρες από τους βομβαρδισμούς των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και των ρώσων συμμάχων τους, κυρίως στο δυτικό τμήμα του Χαλεπιού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Πέντε άμαχοι, εκ των οποίων ένα παιδί, σκοτώθηκαν από ρωσικά πλήγματα την περασμένη νύκτα στο χωριό Αμπίν, στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού», διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

«Ο απολογισμός αυτός μπορεί να αυξηθεί, καθώς τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια», προσθέτει στην ανακοίνωσή του το Παρατηρητήριο.

Μεταξύ των 25 νεκρών από χθες Κυριακή, οι 19 έχασαν τη ζωή τους από ρωσικά πλήγματα, ενώ οι υπόλοιποι 6 από βομβαρδισμούς των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Τα πλήγματα επικεντρώθηκαν κυρίως στον τομέα που εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια των τζιχαντιστών και των ανταρτών, ο οποίος γειτονεύει με το τελευταίο τμήμα του στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομου Μ5 που θέλουν να ξαναθέσουν υπό τον έλεγχό τους οι κυβερνητικές δυνάμεις.

Από τον Δεκέμβριο, οι κυβερνητικές δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν εξαπολύσει νέα επίθεση στην περιοχή της Ιντλίμπ με στόχο την ανάκτηση αυτής της σημαντικής οδικής αρτηρίας, η οποία συνδέει την πόλη του Χαλεπιού με την πρωτεύουσα Δαμασκό.

Οι τζιχαντιστές της Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ (πρώην πτέρυγα της Αλ Κάιντα στη Συρία) εξακολουθούν να ελέγχουν λίγο περισσότερο από το μισό της επαρχίας Ιντλίμπ και παρακείμενες περιοχές των γειτονικών επαρχιών του Χαλεπιού, της Χάμα και της Λαττάκειας.

Η περιοχή αυτή φιλοξενεί κι άλλους πυρήνες τζιχαντιστών και αποδυναμωμένες ομάδες ανταρτών.

Η στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσαν στα μέσα του Δεκεμβρίου οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 300 αμάχων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, και οδηγήσει σε έξοδο από την περιοχή 586.000 αμάχων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Για τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, το μέτωπο της περιοχής της Ιντλίμπ αποτελεί την τελευταία μεγάλη μάχη στρατηγικής σημασίας: η Δαμασκός ελέγχει πλέον περισσότερο από το 70% του συριακού εδάφους, σύμφωνα και πάλι με το Παρατηρητήριο.

Ο πόλεμος στη Συρία έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 380.000 ανθρώπων από το 2011 και έχει οδηγήσει στην εξορία περισσότερο από τον μισό πληθυσμό που είχε η χώρα πριν από τον πόλεμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ