Η Ρωσία καλεί τους Τούρκους να αποφασίσουν αν οι ΗΠΑ είναι σύμμαχος

Η Ρωσία καλεί τους Τούρκους να αποφασίσουν αν οι ΗΠΑ είναι σύμμαχος

Η ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα ανήρτησε χθες, Τετάρτη, ένα μήνυμα στο Twitter με το οποίο καλούσε τον τουρκικό λαό να αποφασίσει αν πρέπει να θεωρεί τις ΗΠΑ σύμμαχο.

Η ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα ανήρτησε χθες, Τετάρτη, ένα μήνυμα στο Twitter με το οποίο καλούσε τον τουρκικό λαό να αποφασίσει αν πρέπει να θεωρεί τις ΗΠΑ σύμμαχούς τους.

Το μήνυμα συνοδευόταν από δύο εικόνες:

Η πρώτη περιλάμβανε φωτογραφία του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και της δήλωσής του αναφορικά με τον θάνατο τούρκων στρατευσίμων στη διάρκεια επίθεσης στην Ιντλίμπ: «Στεκόμαστε στο πλευρό της Συμμάχου στο ΝΑΤΟ Τουρκίας μετά την επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουρκικού στρατιωτικού προσωπικού».

Η δεύτερη εικόνα ήταν ένα γράφημα του τουρκικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu για την βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ στην πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η οποία έχει χαρακτηριστεί από την Τουρκία τρομοκρατική οργάνωση.

«Εσύ αποφασίζεις», καταλήγει το μήνυμα της ρωσικής πρεσβείας στο Twitter.

Δραματική η κατάσταση στην Ιντλίμπ στη Συρία

Η κατάσταση στην Ιντλίμπ, είναι δραματική, καθώς τις τελευταίες μέρες καταγράφεται σημαντική κλιμάκωση της έντασης.

Τον Ιανουάριο, οι ρωσικές και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έκαναν άλλη μια απόπειρα να εξασφαλίσουν μια κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ.

Εντούτοις τρομοκράτες ενίσχυσαν τις επιθέσεις τους, οι οποίες κλιμάκωσαν την κατάσταση στην περιοχή και είχαν ως αποτέλεσμα θύματα μεταξύ των ρώσων και των τούρκων στρατιωτικών.

Ο συριακός στρατός ανέλαβε δράση εναντίον εξτρεμιστών, καταλαμβάνοντας στις 5 Φεβρουαρίου την πόλη Σάρακεμπ.

Στη διάρκεια της συριακής στρατιωτικής επίθεσης στις 3 Φεβρουαρίου και στις 10 Φεβρουαρίου, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δέχθηκαν δύο φορές βομβαρδισμό. Σε απάντηση, ο τουρκικός στρατός έπληξε περισσότερους από 120 στόχους του συριακού στρατού στην Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με πολυάριθμες αναφορές από την περιοχή, η Τουρκία μεταφέρει αυτή τη στιγμή επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στην Ιντλίμπ. Η Ρωσία και η Τουρκία σχεδιάζουν να διεξαγάγουν σύντομα συνομιλίες για την Ιντλίμπ.

Η Μόσχα κατηγορεί την Άγκυρα για την ανάφλεξη της έντασης

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία επιρρίπτει ευθύνες στην Άγκυρα, για την κλιμάκωση της έντασης στην Ιντλίμπ.

Επισημαίνει επίσης ότι οι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς περί επιθέσεων Ρώσων στρατιωτικών εναντίον αμάχων στην Ιντλίμπ «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», όπως και ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί ενεργούν αποκλειστικά με βάση τις συμφωνίες του Σότσι.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πραγματική αιτία της κρίσης, είναι η μη τήρηση εκ μέρους της Τουρκίας των δεσμεύσεων, που σχετίζονται με τον διαχωρισμό των μαχητών της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης από τους τρομοκράτες της «Τζεμπχάτ Αλ Νούσρα» και άλλων οργανώσεων που έχουν κατακλύσει την περιοχή.

Το υπουργείο διαψεύδει τα περί μαζικών ροών προσφύγων που εγκαταλείπουν τη ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ, τονίζοντας ότι παρόμοιες ανακοινώσεις «δεν έχουν καμία πραγματική υπόσταση.

Ένα σημαντικό τμήμα των κατοίκων της επαρχίας Ιντλίμπ εγκαταλείπει με ασφάλεια τις επικίνδυνες περιοχές και μετακινείται προς περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ