Συρία : Δύο Τούρκοι στρατιώτες νεκροί στην Ιντλίμπ από αεροπορική επιδρομή

Συρία : Δύο Τούρκοι στρατιώτες νεκροί στην Ιντλίμπ από αεροπορική επιδρομή

Κλιμακώνεται η ένταση στη Συρία με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας να ανακοινώνει το χαμό δύο Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ από αεροπορική επιδρομή. Το νέο αυτό επεισόδιο είναι βέβαιο ότι τορπιλίζει το διάλογο μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.

Κλιμακώνεται η ένταση στη Συρία με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας να ανακοινώνει το χαμό δύο Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ από αεροπορική επιδρομή.

Το νέο αυτό επεισόδιο είναι βέβαιο ότι τορπιλίζει το διάλογο μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για εύρεση διπλωματικής λύσης για την αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή, ο οποίος ούτως ή άλλως διεξάγεται με δυσκολία, με την Τουρκία να εξαπολύει συνεχώς απειλές για εισβολή στην Ιντλίμπ.

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν έπειτα από αεροπορική επιδρομή κοντά στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας, ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες και δεν ξεκαθαρίζεται αν η αεροπορική επιδρομή έγινε από δυνάμεις του Άσαντ ή ρωσικές.

Ρωσικοί βομβαρδισμοί
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το sputnik, η ρωσική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις εξτρεμιστών στη Συρία που είχαν επιτεθεί σε συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην Ιντιλίμπ, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Συγκεκριμένα, ρωσικά αεροσκάφη Su-24 πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον εξτρεμιστών που υποστηρίζουν την Τουρκία, γεγονός που επέτρεψε σε συριακά στρατεύματα να αποκρούσουν επιτυχώς επιθέσεις που είχαν εξαπολυθεί, όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία.

Σύμφωνα με το Κέντρο Συμφιλίωσης, εξτρεμιστές που υποστηρίζουν τη Συρία, με την υποστήριξη τουρκικού πυροβολικού, κατόρθωσαν να διασπάσουν την άμυνα του συριακού στρατού στις περιοχές Κμίνας και Ναϊράμπ στην επαρχία Ιντλίμπ.

Τα ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς εναντίον των εξτρεμιστών, γεγονός που επέτρεψε στον συριακό στρατό να αποκρούσει όλες τις επιθέσεις, ανέφερε ο ρωσικός στρατός.

Τέσσερις Σύροι στρατιώτες τραυματίστηκαν από το τουρκικό πυροβολικό, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες.

Αμερικανική βοήθεια ζητά η Αγκυρα
Συμφωνα, δε, με πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg, η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ την παροχή δύο συστοιχιών πυραυλικών συστημάτων Patriot, στα νότια τουρκικά σύνορα, για να αποκρούσει τις συριακές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στο Ιντλίμπ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ