Ιντλίμπ : Ο Ερντογάν τα βρήκε «σκούρα» – Ζητά παρέμβαση Μέρκελ, Μακρόν

Ιντλίμπ : Ο Ερντογάν τα βρήκε «σκούρα» – Ζητά παρέμβαση Μέρκελ, Μακρόν

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Ερντογάν επεσήμανε ότι οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ - όπου ο συριακός στρατός έχει εξαπολύσει επίθεση με την υποστήριξη της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να εκτοπιστούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και να έρθουν στα πρόθυρα της αντιπαράθεσης Τουρκία, Ρωσία και Συρία—πρέπει να σταματήσουν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τον Εμανουέλ Μακρόν και την Άνγκελα Μέρκελ να αναλάβουν «συγκεκριμένες ενέργειες» για να εμποδίσουν «μια ανθρωπιστική καταστροφή» στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

«Ο πρόεδρός υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει η επιθετικότητα του καθεστώτος και των υποστηρικτών του στην Ιντλίμπ, επέμεινε στην ανάγκη να αναληφθούν συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση» ανέφερε η τουρκική προεδρία.

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Ερντογάν επεσήμανε ότι οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ – όπου ο συριακός στρατός έχει εξαπολύσει επίθεση με την υποστήριξη της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να εκτοπιστούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και να έρθουν στα πρόθυρα της αντιπαράθεσης Τουρκία, Ρωσία και Συρία—πρέπει να σταματήσουν.

Επαφές Μακρόν – Μέρκελ με Πούτιν

Την Πέμπτη, Μακρόν και Μέρκελ συνομίλησαν με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και του εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ιντλίμπ, ενώ του ζήτησαν να τερματιστούν οι εχθροπραξίες.

Οι Μέρκελ και Μακρόν δηλώνουν πρόθυμοι από την πλευρά τους να συναντηθούν με τους προέδρους της Ρωσίας και της Τουρκίας προκειμένου να βρεθεί «πολιτική λύση» στη Συρία.

Οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες τηλεφώνησαν στον Βλαντιμίρ Πούτιν για να του εκφράσουν την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ιντλίμπ και να προτρέψουν να σταματήσει η σύρραξη στην περιοχή αυτήν, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία με Πούτιν

Στο μεταξύ, ο Ερντογάν γνωστοποίησε ότι θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν η οποία «θα καθορίσει και την περαιτέρω στάση μας». Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι θα συζητηθούν όλες οι εξελίξεις στην Ιντλίμπ τις τελευταίες ημέρες.

Τουρκικές απώλειες

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη δύο τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν έπειτα από αεροπορική επιδρομή κοντά στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες και δεν ξεκαθαρίζεται αν η αεροπορική επιδρομή έγινε από δυνάμεις του Άσαντ ή ρωσικές.

Η Τουρκία απάντησε, όπως τόνισε ο Ερντογάν, προκαλώντας απώλειες της τάξεως των 150 στρατιωτών στις δυνάμεις του Άσαντ, νούμερο που πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί από την άλλη πλευρά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ