Κοροναϊός : Επιστρέφουν οι Έλληνες του «Diamond Princess»

Κοροναϊός : Επιστρέφουν οι Έλληνες του «Diamond Princess»

Οι δύο Έλληνες υπήκοοι, που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στην καραντίνα του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess από τις αρχές Φεβρουαρίου, αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα με πολεμικό αεροσκάφος.

Στον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα βρίσκονται ήδη οι δύο Έλληνες επιβάτες του Diamond Princess, σύμφωνα με το σχέδιο επαναπατρισμού τους που συντόνισαν οι ελληνικές αρχές και ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας.

Οι δύο Έλληνες υπήκοοι, που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στην καραντίνα του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess από τις αρχές Φεβρουαρίου, αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα με πολεμικό αεροσκάφος. Μαζί τους και 35 Ιταλοί πολίτες, αλλά και άλλοι ευρωπαίοι ταξιδιώτες του κρουαζιερόπλοιου, οι οποίοι επιστρέφουν επίσης στις χώρες τους από το Τόκιο της Ιαπωνίας. Άγνωστος μέχρι στιγμής ο ακριβής αριθμός των επαναπατρισθέντων πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιταλικό αεροσκάφος που θα τους παραλάβει από το Τόκιο και στο οποίο επιβαίνει ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει δύο στάσεις: Μία στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας και μία ακόμη στο Βερολίνο της Γερμανίας. Πόλεις, στις οποίες θα αποβιβαστούν οι επαναπατρισθέντες πολίτες των αντίστοιχων χωρών.

Στη συνέχεια το αεροσκάφος θα καταλήξει στη ναυτική βάση της Ρώμης, όπου περιμένει τους Έλληνες αεροσκάφος C27 της πολεμικής μας αεροπορίας. Άγνωστη παραμένει η ώρα της άφιξής τους στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Από εκεί πάντως, θα τους παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο θα τους διακομίσει -ανάλογα με την ώρα της επιστροφής τους- ή στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ή στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Να τονιστεί ότι οι δύο Έλληνες επαναπατρισθέντες πολίτες είναι απόλυτα υγιείς, καθώς δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα του κοροναϊού.

Όμως, θα χρειαστεί να παραμείνουν σε προληπτική καραντίνα και υπό ιατρική παρακολούθηση σε νοσοκομείο αναφοράς της χώρας, για 14 ημέρες.

Εξιτήριο για τους άλλους δύο Έλληνες

Την ίδια στιγμή, οι δύο άλλοι επαναπατρισθέντες Έλληνες που επέστρεψαν από την πόλη Γουχάν της Κίνας και παρέμειναν σε εθελούσια απομόνωση στο νοσοκομείο αναφοράς «Σωτηρία» επί 14 ημέρες, αναμένεται να πάρουν εξιτήριο σήμερα, Σάββατο (22-02-2020).

Οι τελευταίες εξετάσεις που υποβλήθηκαν πριν από το εξιτήριό τους, έδειξαν ότι δεν έχουν προσβληθεί από την λοίμωξη που προκαλεί ο κοροναϊός. Οπότε είναι πλέον επιβεβαιωμένα υγιείς και ελεύθεροι να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους και κοντά στις οικογένειές τους που τόσο στερήθηκαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ