ΗΠΑ : Οι Αρχές έκλεισαν γέφυρα στα σύνορα με το Μεξικό για να αποτρέψουν την είσοδο μεταναστών

ΗΠΑ : Οι Αρχές έκλεισαν γέφυρα στα σύνορα με το Μεξικό για να αποτρέψουν την είσοδο μεταναστών

Οι αμερικανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι έκλεισαν χθες, Παρασκευή, την πολυσύχναστη γέφυρα που συνδέει τη μεξικανική πόλη Σιουδάδ Χουάρες με το Ελ Πάσο στο Τέξας.

Οι αμερικανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι έκλεισαν χθες, Παρασκευή, την πολυσύχναστη γέφυρα που συνδέει τη μεξικανική πόλη Σιουδάδ Χουάρες με το Ελ Πάσο στο Τέξας, αφού εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως Κουβανοί, προσπάθησαν να εισέλθουν στις ΗΠΑ, όταν έγινε γνωστή η απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου που ανέστειλε βασικό πυλώνα της μεταναστευτικής πολιτικής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ομοσπονδιακό εφετείο του Σαν Φρανσίσκο αποφάσισε την αναστολή της επαναπροώθησης στο Μεξικό των αιτούντων άσυλο στις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέταση της υπόθεσής τους.

Το σχέδιο «Παραμείνετε στο Μεξικό» ανακοινώθηκε το Δεκέμβριο του 2018 και τέθηκε σε εφαρμογή ένα μήνα αργότερα παρά τις επικρίσεις και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Η πολιτική αυτή, η επίσημη ονομασία της οποίας είναι «Πρωτόκολλο προστασίας των μεταναστών», ισχύει για όλους τους αιτούντες άσυλο που έχουν περάσει στις ΗΠΑ μέσω Μεξικού, αλλά όχι για τους ίδιους τους Μεξικανούς.

Σχεδόν 60.000 μετανάστες επαναπροωθήθηκαν στο Μεξικό βάσει της πολιτικής αυτής.

Εκεί είναι ευάλωτοι σε απαγωγές, βιασμούς, κλοπές και άλλα εγκλήματα, καθώς περιμένουν πολλές φορές ζώντας σε ανθυγιεινές συνθήκες.

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί μετανάστες στη μεξικανική πλευρά των συνόρων άρχισαν να κατευθύνονται προς τη γέφυρα.

Η υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP) επιβεβαίωσε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι έχει κλείσει τη γέφυρα Πάσο Ντελ Νόρτε, προκειμένου να εμποδίσει μετανάστες να εισέλθουν παράτυπα στις ΗΠΑ, ενώ άλλες πύλες εισόδου παραμένουν ανοιχτές.

Αργότερα χθες η κυβέρνηση Τραμπ ανέφερε σε έκτακτη προσφυγή της στο δικαστήριο ότι τουλάχιστον 25. 000 μετανάστες που επαναπροωθήθηκαν στο Μεξικό βάσει του προγράμματος παραμένουν στη χώρα εκείνη και ότι η αναστολή του προγράμματος «ενδέχεται να προκαλέσει μεγάλες εισροές στα νότια σύνορα».

Τελικά, το εφετείο αποφάσισε να αναστείλει την εφαρμογή της απόφασής του, προκειμένου η αμερικανική κυβέρνηση να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για την εξέταση της υπόθεσης.

«Έχει έρθει η ώρα όλοι να αρχίσετε να πηγαίνετε σπίτι, κανείς δε θα περάσει απόψε» δήλωσε ο Ενρίκε Βαλενσουέλα, επικεφαλής του συμβουλίου της πολιτείας Τσιουάουα.

«Η αναστολή της πολιτικής ανεστάλη» πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ