Καταγγελία δημάρχου Ορεστιάδας : «Οργανωμένη επίθεση με drones που ρίχνουν χημικά»

Καταγγελία δημάρχου Ορεστιάδας : «Οργανωμένη επίθεση με drones που ρίχνουν χημικά»

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στον Έβρο - Στην περιοχή μεταβαίνει σύσσωμη η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στον Έβρο, όπου χιλιάδες πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων και επιχειρούν να τα διασχίσουν ερχόμενοι, αντιμέτωποι με τη συνοριοφυλακή και τον ελληνικό στρατό.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, μιλώντας στο ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή του Έβρου κάνει λόγο για οργανωμένη επίθεση με drones», τονίζοντας ότι «η τουρκική προπαγάνδα έχει οργιάσει, μιλούν για νεκρούς που δεν υπάρχουν, για βία που δεν ασκείται».

Ο κ. Μαυρίδης απηύθυνε έκκληση στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι θα βρεθούν σήμερα στο σημείο, «να καταλάβουν ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά» και να «μετατρέψουν σε έμπρακτες ενέργειες» τις υποσχέσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση, τις τελευταίες ώρες η κατάσταση είναι πιο ήρεμη, καθώς ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών είναι «εμφανώς μειωμένος».

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας διαμήνυσε ότι «φαίνεται ότι έχει περάσει σιγά – σιγά το μήνυμα ότι από εδώ δεν μπορούν να περάσουν» παρότι επιβεβαίωσε ότι «ένας σημαντικός αριθμός ατόμων έχει μετακινηθεί σε άλλα σημεία του Έβρου».

«Δεν πρέπει όμως να εφησυχάσουμε» προειδοποίησε, τέλος, χαρακτηρίζοντας «απρόβλεπτο παίκτη» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα ξεκίνησε την Παρασκευή, όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Έβρου, με στόχο να εισέλθουν στη χώρα.

Από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα και απαγόρευσε την είσοδο. Ως αποτέλεσμα, δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, με πετροπόλεμο, τραυματίες και χρήση δακρυγόνων.

Μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν με την παρότρυνση Τούρκων αστυνομικών ή στρατιωτικών. Σήμερα, σε μία ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, στην περιοχή μεταβαίνει σύσσωμη η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνοριοφύλακας Έβρου: Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να περάσει

Στην κάμερα του MEGA μίλησε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου, Δημήτρης Δερβεντλής από τις Καστανιές Έβρου για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

«Οι προσπάθειες είναι συνεχείς και έντονες και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να περάσει», υποστήριξε ο κ. Δερβεντλής.

Ερωτηθείς για το πού βρίσκουν τα καπνογόνα τα οποία οι πρόσφυγες και οι μετανάστες πετάνε προς τους αστυνομικούς, ο κ. Δερβεντλής ισχυρίστηκε με βεβαιότητα πως τα εφοδιάζονται από τις τουρκικές αρχές. «Η προπαγάνδα των τουρκικών αρχών είναι συνεχής», σημείωσε.

Εν τω μεταξύ, το πλοίο «Super Fast 11» έχει ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως πλωτό ξενοδοχείο για τους αστυνομικούς που έχουν μεταβεί στην περιοχή για την ενίσχυση των συνόρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ