Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες δίνουν όπλα στους αγρότες στα σύνορα

Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες δίνουν όπλα στους αγρότες στα σύνορα

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν δίστασε να κάνει υποδείξεις στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους χειρισμούς τους στο προσφυγικό.

Η Τουρκία συνεχίζει την διασπορά ψευδών ειδήσεων προκειμένου να δικαιολογήσει την επίθεση που κάνει στην Ευρώπη σπρώχνοντας πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορά της με την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βρετανό ομόλογό του Ντομινίκ Ράαμπ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε τις ελληνικές αρχές ότι μοιράζουν όπλα σε αγρότες προκειμένου να πυροβολούν κατά των προσφύγων, χωρίς να δώσει καμία απόδειξη για αυτήν την καταγγελία.

Επιπλέον, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος είχε εκτοξεύσει «πυρά» προς τις ελληνικές αρχές περί επίθεσης με δακρυγόνα προς τους μετανάστες, συνέχισε τα fake news περί τριών νεκρών προσφύγων από ελληνικά πυρά.

«Τι βλέπουμε από τη μία πλευρά; Τρεις μετανάστες πέθαναν. Τους πυροβολούν πισώπλατα, ενώ τρέχουν. Διανέμουν κυνηγετικά όπλα σε όλους τους αγρότες εκεί, έτσι προκειμένου να ρίχνουν τους μετανάστες. Ελπίζω η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να το δει», δήλωσε ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το Reuters.

«Μάθημα δημοκρατίας» σε Ελλάδα και ΕΕ από την Τουρκία

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μάλιστα, δεν δίστασε να κάνει υποδείξεις στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους χειρισμούς τους στο προσφυγικό.

Κατά τον ίδιο, η Τουρκία έχει ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης, ενώ Ελλάδα και ΕΕ κλείνουν τα σύνορά τους και παγώνουν τη διαδικασία ασύλου, κάτι που είναι παράνομο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

«Οι χώρες της ΕΕ που προσπαθούν να μας δώσουν μαθήματα και η Ελλάδα που ισχυρίζεται ότι είναι το λίκνο της Δημοκρατίας, δυστυχώς δεν συμπεριφέρονται στους πρόσφυγες που έρχονται στα σύνορά τους, σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους», είπε σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Τέτοιου είδους παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν κατακρίνονται από τις χώρες της ΕΕ ως ένδειξη αλληλεγγύης. Πάντα ρίχνουν σε εμάς το φταίξιμο», πρόσθεσε ενώ κατέληξε ότι «τα χρήματα είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πρόσφυγες έχουν δικαιώματα».

O Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι οι εξελίξεις στο Ιντλίμπ έχουν αυξήσει τη προσφυγική κρίση στην Τουρκία, η οποία ήδη έχει ζητήσει για διεθνή βοήθεια και στήριξη. «Δυστυχώς, όμως, οι παρακλήσεις μας στη διεθνή κοινότητα δεν βρήκαν ανταπόκριση», ισχυρίστηκε.

«Η Τουρκία συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο στους μετανάστες, είτε αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα είτε έρχονται από εμπόλεμες ζώνες, αλλά δεν εμποδίσαμε ποτέ πρόσφυγες να έρθουν στη χώρα μας, παρόλο που η αντιπολίτευση εκμεταλλεύτηκε αυτήν την κατάσταση για πολιτικά οφέλη. Η πλειοψηφία των προσφύγων θέλουν να μεταβούν σε άλλες χώρες και δεν είναι δυνατόν για εμάς να τους σταματήσουμε», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ