Τσίπρας στο MEGA : Σωστά κλείνουν τα σύνορα, αλλά όχι σε επικοινωνιακές φιέστες με τους Ευρωπαίους

Τσίπρας στο MEGA : Σωστά κλείνουν τα σύνορα, αλλά όχι σε επικοινωνιακές φιέστες με τους Ευρωπαίους

Με διάθεση εποικοδομητικής κριτικής απέναντι στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε έτοιμος να «βάλει πλάτη» και ζήτησε -μεταξύ άλλων- σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και σοβαρό σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών.

Με διάθεση εποικοδομητικής κριτικής απέναντι στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA την Τρίτη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε έτοιμος να «βάλει πλάτη» και ζήτησε -μεταξύ άλλων- σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και σοβαρό σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι ορθώς η κυβέρνηση έκλεισε τα σύνορα, εφόσον υπάρχει απόπειρα μαζικής εισροής στη χώρα, ωστόσο επέκρινε την κυβέρνηση για «επικοινωνιακή φιέστα με τους Ευρωπαίους» που φέρουν ευθύνες για τη διαμόρφωση αυτής της κατάστασης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι υπάρχει γεωπολιτική απειλή εκ μέρους της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας και η Ευρωπαϊκή Ένωση «σφυρίζει κλέφτικα». Η Αθήνα έπρεπε να απειλήσει με βέτο την ΕΕ, επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε πιο διεκδικητική πολιτική έναντι της ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά την δική του στάση (επικρίθηκε από τη ΝΔ ως απών), επισήμανε ότι δεν είναι ο ίδιος πρωθυπουργός αυτή την ώρα, υπεραμύνθηκε της πολιτικής του στο προσφυγικό στην περίοδο της διακυβέρνησής του και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μεταβεί και ο ίδιος στον Εβρο και τα νησιά.

Κριτική στην κυβέρνηση

Η κριτική του Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση επικεντρώθηκε σε δύο άξονες: τη στάση έναντι των νησιωτών και τη στάση έναντι της ΕΕ.

Ειδικότερα, επισήμανε ότι επί 7 μήνες η κυβέρνηση κινείται χωρίς στρατηγική. Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας ωμός γεωπολιτικός εκβιασμός εκ μέρους της Τουρκίας, που η κυβέρνηση όφειλε να είχε προβλέψει για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

Η κυβέρνηση όφειλε να είχε αποσυμφορήσει τα νησιά, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν το έπραξε γιατί δεν ήθελε να στεναχωρήσει τους πολλούς περιφερειάρχες και δημάρχους της ενδοχώρας. Δεν έδειξε αλληλεγγύη στα νησιά, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επισήμανε, λοιπόν, ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα σοβαρό σχέδιο μετεγκαταστάσεων και αποσυμφόρησης των νησιών προς την ενδοχώρα, ο ίδιος θα είναι εκεί για να στηρίξει την κυβέρνηση. «Είμαι έτοιμος να βάλω πλάτη» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο εθνικό θέμα. Ειδικά, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει ότι πρόκειται για εισβολή, γιατί δεν συγκαλεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αναρωτήθηκε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε βολές κατά του πρωθυπουργού, αποδίδοντάς του «ψευδαίσθηση αυτάρκειας και αλαζονεία». Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης και η εθνική ευθύνη της είναι να σοβαρευτεί.

«Απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα και όχι επικοινωνιακή πολιτική» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε συνεννόηση για τα στοιχειώδη.

 

Σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι εάν είχε μπροστά του τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα του έλεγε ότι δεν είναι ώρα για επικοινωνιακή πολιτική, αλλά και ότι η κυβέρνηση στα εθνικά θέματα πρέπει να λάβει υπόψη της τις απόψεις της αντιπολίτευσης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ