Ακραία πρόκληση: Τουρκικά F-16 πάνω από τους Λειψούς σε ύψος 944 μέτρων

Ακραία πρόκληση: Τουρκικά F-16 πάνω από τους Λειψούς σε ύψος 944 μέτρων

Τα Σαββατοκύριακα συνήθως είθισται να μην υπάρχει στρατιωτική δραστηριότητα - άρα ούτε και πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών - ούτε στην Τουρκία στην Ελλάδα. Συνεπώς προκαλούνται πολλά ερωτηματικά από την κίνηση της Άγκυρας να στείλει τουρκικά F-16 πάνω από τους Λειψούς σε πολύ χαμηλό ύψος

Σε μία πρόκληση άνευ προηγουμένου προχώρησε το πρωί του Σαββάτου στις 10.09 η Τουρκία καθώς ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξαν πάνω από τους Λειψούς σε πάρα πολύ χαμηλό ύψος, στα 944 μέτρα (3.100 πόδια).

Τα Σαββατοκύριακα συνήθως είθισται να μην υπάρχει στρατιωτική δραστηριότητα – άρα ούτε και πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών – ούτε στην Τουρκία στην Ελλάδα. Συνεπώς προκαλούνται πολλά ερωτηματικά από την κίνηση της Άγκυρας να στείλει τουρκικά F-16 πάνω από τους Λειψούς σε πολύ χαμηλό ύψος.

Επιλέγει η Άγκυρα ακραίες προκλήσεις μετά την επίτευξη εκεχειρίας στην Ιντλίμπ, έχοντας δηλαδή αποδεσμεύσει κάποια μαχητικά της που επιχειρούσαν εκεί;

Η συνέχεια σίγουρα θα δείξει πού το πάει η Τουρκία. Ούτως ή άλλως πάντως οι υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών σε ελληνικά νησιά παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση. Έχουν φτάσει ήδη στις 7 Μαρτίου τις 138 όταν πέρυσι την ίδια περίοδο ήταν μόλις 13 και όλο το το 2019 ήταν 124.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ