Τουρκικό καψώνι στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ: «Εγκλωβισμένοι» 13 έλληνες οδηγοί

Τουρκικό καψώνι στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ: «Εγκλωβισμένοι» 13 έλληνες οδηγοί

Τεράστια ταλαιπωρία βιώνουν για εννιά ημέρες 13 Έλληνες οδηγοί φορτηγών, οι οποίοι βρίσκονται από το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020, εγκλωβισμένοι στα σύνορα Ιράκ -Τουρκίας και συγκεκριμένα στην πόλη Ζάχο του Ιρακινού Κουρδιστάν

Τεράστια ταλαιπωρία βιώνουν για εννιά ημέρες 13 Έλληνες οδηγοί φορτηγών, οι οποίοι βρίσκονται από το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020, εγκλωβισμένοι στα σύνορα Ιράκ -Τουρκίας και συγκεκριμένα στην πόλη Ζάχο του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίεργη στιγμή, αφού οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Τουρκία είναι ιδιαιτέρως τεταμένες, με τις τουρκικές αρχές να βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες για κάνουν καψώνια στους έλληνες οδηγούς.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι ίδιοι, ο κύριος λόγος για τον οποίο υποστηρίζουν οι τουρκικές αρχές ότι τους απαγορεύουν την είσοδο στην Τουρκία είναι… η πιθανότητα μετάδοσης του κοροναϊού, τη στιγμή που κανένας από αυτούς δεν έχει συμπτώματα.

Μάλιστα, παρότι οι οδηγοί αποδέχονται να υποβληθούν σε οποιοδήποτε κλινικό έλεγχο, οι τουρκικές Αρχές έχουν εξετάσει μόλις έναν οδηγό, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα. Ωστόσο και πάλι τον γύρισαν σε ιρακινό έδαφος, αφού σύμφωνα με τα όσα προφασίστηκαν οδηγούσε ξένο φορτηγό και δεν επιτρέπεται η διέλευση ξένου φορτηγού στην Τουρκία από το Σάββατο. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή τα τουρκικά φορτηγά περνούν κανονικά.

«Είναι δύσκολα εδώ. Είμαστε πάρα πολλές μέρες στο δρόμο. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση και περιμένουμε εξελίξεις» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA, ο Γιώργος Χουτουριάδης, ένας από τους 13 οδηγούς.

Όσον αφορά στο πότε θα ανοίξουν τα σύνορα, είπε πως μια ημερομηνία που ακούγεται είναι η 10η Μαρτίου, ωστόσο κατέστησε σαφές πως «δεν μας έχουν δώσει καμία ενημέρωση».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ