Κρήτη: Σε μεταλλικό φέρετρο ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής που πέθανε από κορωνοϊό

Κρήτη: Σε μεταλλικό φέρετρο ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής που πέθανε από κορωνοϊό

Παρουσία ενός φίλου του μόνο που ήταν μαζί του στην Κρήτη κηδεύτηκε στο Ηράκλειο ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής που έφυγε ξαφνικά όντας θετικός στον κορωνοϊό, μετά από επιπλοκές που παρουσίασε στη διάρκεια της νοσηλείας του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδα cretapost.gr, ο 42χρονος κηδεύτηκε σε μεταλλικό φέρετρο στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου κι όχι σε ξύλινο φέρετρο.

«Κατόπιν συνεννόηση με το ΠΑΓΝΗ τηρήσαμε όλα τα μέτρα ασφαλείας για να μην μολύνουμε το περιβάλλον. Την σορό την καλύψαμε με δύο πτωματοσακούλες, όπως ορίζει ο νόμος, ενώ μπήκε σε ειδικό σιδερένιο φέρετρο και σφραγίστηκε αεροστεγώς. Όσοι από το γραφείο τελετών ασχολήθηκαν με την προετοιμασία και την ταφή του νεκρού τήρησαν όλα τα μέτρα έχοντας συγκεκριμένο εξοπλισμό, μάσκες και αντισηπτικά», δήλωσε μιλώντας στην ιστοσελίδα ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών, Νίκος Χαρούλης που είχε αναλάβει την ταφής.

Οπως επεσήμανε αμέσως μετά την ταφή το όχημα που μετέφερε τη σορό του Γερμανού καθηγητή σφραγίστηκε και έγινε απολύμανση.Η σορός του 42χρονου καθηγητή αρχικά είχε μεταφερθεί στο νεκροτομείο το οποίο τέθηκε σε ολιγόωρη καραντίνα. Σημειώνεται ότι στη σορό δεν διενεργήθηκε νεκροψία-νεκροτομή, καθώς ο νόμος ορίζει ότι δεν πρέπει να γίνεται σε άτομα που φεύγουν από τη ζωή «χτυπημένα» από τέτοιου είδους ιούς.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, η οικογένεια του 42χρονου είχε έρθει σε επαφή με γραφείο τελετών στην Κρήτη, μέσω της Γερμανικής πρεσβείας, το οποίο πήγε στο νεκροτομείο για να προχωρήσουν στην προετοιμασία της σορού.

Απαγορεύεται ο επαναπατρισμός του 42χρονου

Εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, ο επαναπατρισμός της σορού του 42χρονου απαγορεύτηκε από την πρώτη στιγμή. «Πήγαμε βάσει νόμου που είναι ξεκάθαρος. Απαγορεύεται ο επαναπατρισμός του. Μάλιστα, υπάρχουν και διαφοροποιήσεις στις διαδικασίες της ταφής. Για παράδειγμα το μεταλλικό φέρετρο μπήκε στον τάφο αλλά δεν σκεπάστηκε με τσιμεντένιες πλάκες όπως γίνεται συνήθως. Αντιθέτως, σκεπάστηκε μόνο με χώμα», πρόσθεσε ο ιδιοκτήτης του γραφείου Τελετών. Μάλιστα πρόσθεσε ότι «ο συγκεκριμένος τάφος δεν θα ανοίξει σε τρία χρόνια, αλλά θα πρέπει να παραμείνει κλειστός για δέκα χρόνια».

«Γνωστή η επιπλοκή που παρουσίασε ο Γερμανός καθηγητή»

Γνωστή στην επιστημονική κοινότητα, σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπουρμπουδάκη, φαίνεται πως είναι η επιπλοκή του κορωνοϊού που παρουσιάστηκε στον Γερμανό καθηγητή στην Κρήτη, που έχασε τη ζωή του από τον ιό.

«Υπήρξε μία επιπλοκή που είναι γνωστή και έχει παρουσιαστεί και σε άλλα περιστατικά με κορωνοϊό παγκοσμίως. Είναι μία επιπλοκή που δυστυχώς επιφέρει θάνατο και από την πρώτη στιγμή ήταν αυτό που φοβόμασταν και δυστυχώς δεν μπορούσε να αποφευχθεί. Είναι μία επιπλοκή που έχει αναφερθεί σε αρκετά κρούσματα με κορωνοϊό. Δεν ήταν επιπλοκή που συνέβη πρώτη φορά στο νοσοκομείο μας. Είναι κάτι που γνωρίζουν οι λοιμωξιολόγοι», είπε η κυρία Μπουρμπουδάκη μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ