Μ. Βαρβιτσιώτης στο MEGA: Επιστρέφουν σήμερα 30 Έλληνες από το Λονδίνο

Μ. Βαρβιτσιώτης στο MEGA: Επιστρέφουν σήμερα 30 Έλληνες από το Λονδίνο

Σύμφωνα με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, το βράδυ της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί η επιστροφή 30 Ελλήνων από τη Βρετανία. Πρόκειται για μέλη του γκρουπ που βρισκόταν εγκλωβισμένο στο αεροδρόμιο του Λονδίνου τις προηγούμενες μέρες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» για τις διαδικασίες επιστροφής των Ελλήνων του εξωτερικού.

Όπως τόνισε, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι αρκετοί αυτοί που έχουν εκφράσει την επιθυμία επαναπατρισμού, ωστόσο επειδή αυτό θα πρέπει να γίνει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, θα δίνεται προτεραιότητα στα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Για το λόγο αυτό, το βράδυ της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί η επιστροφή 30 Ελλήνων από τη Βρετανία. Πρόκειται για μέλη του γκρουπ που βρισκόταν εγκλωβισμένο στο αεροδρόμιο του Λονδίνου τις προηγούμενες μέρες.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τα ενδεχόμενα που έχουν δημιουργηθεί για όλους τους Έλληνες που βρίσκονται σε διάφορες χώρες του κόσμου, μελετώντας όλες τις λύσεις.

Ωστόσο, σημείωσε πως για αυτούς που έχουν μόνιμη διαμονή σε χώρες του εξωτερικού δεν προκύπτουν συνθήκες άμεσου επαναπατρισμού, με έξοδα της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτοί θα πρέπει να βρουν τρόπο να επιστρέψουν ατομικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ