Κορωνοϊός: Στο τραπέζι τα αυστηρότερα μέτρα – Μέχρι πότε θα διαρκέσει η απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορωνοϊός: Στο τραπέζι τα αυστηρότερα μέτρα – Μέχρι πότε θα διαρκέσει η απαγόρευση κυκλοφορίας

H κυβέρνηση σε συνεργασία με την ειδική ομάδα επιστημόνων του ΕΟΔΥ εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού στην Ελλάδα προκειμένου – εάν χρειαστεί – να ληφθούν εγκαίρως νέα έκτακτα μέτρα

Καθώς οι επόμενες δύο εβδομάδες θεωρούνται κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, φαίνεται πως έχουν μπει στο «τραπέζι» νέα έκτακτα μέτρα, όπως το κλείσιμο των αεροδρομίων αλλά και η επέκταση του μέτρου που αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η πλειονότητα των πολιτών έχει συμμορφωθεί στους περιορισμούς της κυκλοφορίας και έτσι η κλιμάκωση θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας.

Τι θα γίνει με τα αεροδρόμια
Το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια για την αντιμετώπιση διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας, άφησε το Σάββατο (28/03) ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο που εξετάζεται σε «ύστερη φάση».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός διευκρίνισε ότι σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση μεριμνά για τον επαναπατρισμό Ελλήνων μόνο για λόγους υγείας ή έλλειψης στέγης σε χώρες του εξωτερικού, καθώς όπως υπογράμμισε το σύστημα έχει ήδη επιβαρυνθεί σημαντικά από την καραντίνα όσων φρόντισαν ήδη να επιστρέψουν και τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Πτήσεις τέλος από και προς Γερμανία-Ολλανδία
Οι πτήσεις κλείνουν για λόγους δημόσιας υγείας, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ανακοίνωσε ότι από αύριο, Κυριακή 29 Μαρτίου, στις 3 το πρωί και έως 15 Απριλίου στις 3 το πρωί, διακόπτονται όλες οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία.

Για την ίδια περίοδο διακόπτονται και οι πτήσεις από τη Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα. Εξαίρεση από τους περιορισμούς ισχύει για τις πτήσεις που αφορούν στην υποστήριξη των συστημάτων υγείας, πτήσεις που εγκρίνονται από το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεννόηση με την ΓΓΠΠ, πτήσεις για κρατικούς ή στρατιωτικούς λόγους, μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας και για τις εμπορικές πτήσεις.

Ανάμεσα στα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού και προστασίας των πολιτών, είπε, είναι η διακοπή πτήσεων από χώρες στις οποίες υπάρχει σοβαρό επιδημιολογικό πρόβλημα, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ