Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Finito la musica στο κίνημα της παύλας. Άργησαν, αλλά το κατάλαβαν...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κορωνοϊός: Τα πρόστιμα και οι απείθαρχοι

Σήμερα θα αναφερθώ στους απείθαρχους που μόλις έρχεται Σαββατοκύριακο, ή μόλις βγει για λίγο ο ήλιος… ξεπορτίζουν αδιαφορώντας για τα μέτρα, ξεχνώντας τους κινδύνους για την εξάπλωση των κρουσμάτων του ιού

Κορωνοϊός: Τα πρόστιμα και οι απείθαρχοι | to10.gr

Σήμερα θα αναφερθώ στους απείθαρχους που μόλις έρχεται Σαββατοκύριακο, ή μόλις βγει για λίγο ο ήλιος… ξεπορτίζουν αδιαφορώντας για τα μέτρα, ξεχνώντας τους κινδύνους για την εξάπλωση των κρουσμάτων του ιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, υπήρξε πλήθος τηλεφωνημάτων (από κατοίκους της Αθήνας, αλλά και της Θεσσαλονίκης) που ζητούσαν άδεια από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με αστείες δικαιολογίες. Σαν να ήταν οι περισσότεροι συνεννοημένοι μεταξύ τους, ήθελαν την άδεια για να φτιάξουν τα… υδραυλικά των εξοχικών τους. Μέσα σε ένα 24ωρο χάλασαν ταυτόχρονα πάνω από 200 υδραυλικά, λες και είχε πέσει κάποιος αόρατος ιός σε περιόδους καραντίνας που καταστρέφει τις σωλήνες των υδραυλικών. Ή, εάν θέλετε, καμιά 200ριά συμπατριώτες μας μετατράπηκαν ξαφνικά λόγω της καραντίνας σε υδραυλικούς και ήθελαν Σαββατοκύριακο να εξασκήσουν την τέχνη τους.

Η δεύτερη (δημοφιλής) δικαιολογία ήταν ότι κάποιος τους είπε ότι χτύπησε ο συναγερμός του εξοχικού τους (στη Χαλκιδική ή στα γύρω από την πρωτεύουσα εξοχικά) και ζητούσαν άδεια να μεταβούν στο εξοχικό τους για να τσεκάρουν τι ακριβώς συμβαίνει. Ορισμένοι (καμιά δεκαριά) προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα. Τηλεφώνησαν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λέγοντας ότι ένας γείτονάς τους (στο εξοχικό) παρατήρησε πως η πόρτα του εξοχικού τους ήταν «κάπως ανοιχτή» και ήθελαν άδεια να πάνε να δουν εάν το εξοχικό παραβιάστηκε ή όχι. Αλλοι ζητούσαν άδεια να δουν τη μάνα τους, άλλοι να ποτίσουν τα λουλούδια τους, άλλοι να ταΐσουν τις κότες που έλεγαν πως είχαν και άλλοι – ίσως οι πιο ειλικρινείς – επειδή ήθελαν λόγω της λιακάδας να κάνουν απλώς μια βόλτα.

Το περίεργο είναι ότι οι δικαιολογίες αυτές (και τα αιτήματα για άδειες) σταμάτησαν τη Δευτέρα. Δηλαδή, με δυο λόγια, τη Δευτέρα ως διά μαγείας τα υδραυλικά επιδιορθώθηκαν, οι συναγερμοί έπαψαν να χτυπούν, οι μισόκλειστες πόρτες των εξοχικών έκλεισαν μόνες τους, τα λουλούδια ποτίστηκαν αυτόματα, όπως αυτόματα χόρτασαν και οι κότες.